15:32:32 28.03.2024
Stiri

Autorii testelor pentru examenul de Bacalaureat, convocați la minister: Li s-a cerut să NU mai admită carențele de la pretestări

Social 15.04.2019 15:39 Vizualizări2095 Autor: Ziarul National
Autorii testelor pentru examenul de Bacalaureat, convocați la minister: Li s-a cerut să NU mai admită carențele de la pretestări


Autorii probelor de evaluare pentru examenul de Bacalaureat, sesiunea 2019, au fost convicați la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, unde li s-a cerut să evite nemulțumirile profesorilor, părinților și elevilor, iscate după pretestările naționale, desfășurate recent.

Ministra Monica Babuc a afirmat că autorii testelor, persoane cunoscute și apreciate în comunitatea pedagogică, au fost selectați conform actelor normative în vigoare, care prevăd rigori stricte.

Totuși, în rezultatul pretestărilor naționale, care s-au desfășurat pe parcursul acestei luni, organizate cu scopul de a familiariza candidaţii la examen cu formula propriu-zisă a testului, mai multe cadre didactice, elevi și părinți au sesizat un șir de carențe, care vizează aspectul și conținutul subiectelor pretestărilor.

Pentru evitarea unor situații similare în cadrul sesiunii de Bacalaureat 2019, ministrul a solicitat experților să elaboreze testele conform tuturor recomandărilor curriculumului și să aibă un grad de complexitate corespunzător conținutului programei de examen, se arată într-un comunicat de presă al ministerului vizat.

Monica Babuc a atenționat conducerea Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare de toată responsabilitatea pe care o poartă în vederea organizării sesiunii de Bacalaureat 2019.

Menționăm că, după pretestările naționale, cele mai multe discuții le-a stârnit testul de la disciplina „Limba română”.

La sesiunea 2019 a examenului de Bacalaureat au fost înregistrați 17 442 de candidați, dintre care 2 405 sunt candidați restanțieri din sesiunile anterioare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md