/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

A fost deschisă cea de-a zecea ediție a Festivalului „Sub căciula lui Guguță”. Ce spectacole vor fi jucate

missing
15 aprilie 2019, ora 18:26

24 de spectacole, bazate pe cărți românești pentru copii și adaptări ale capodoperelor universale, vor fi jucate în cadrul celei de a zecea ediții a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși „Sub căciula lui Guguță”, care se va desfășura până pe data de 22 aprilie. Ceremonia de lansare a avut loc astăzi în incinta Teatrului Municipal de Păpuși „Guguță” și a întrunit mai multe oficialități și personalități din domeniul culturii.

„Piesele vor fi prezentate de 23 de trupe de păpușari din opt țări, precum: România, Ucraina, Rusia, Belarus, Bulgaria, Estonia, Kazahstan și Republica Moldova. Majoritatea spectacolelor vor fi montate pe scena Teatrului Municipal de Păpuși „Guguță”, iar câteva dintre ele vor avea loc la Teatrul Național de Păpuși „Licurici” și Teatrul „Ginta Latină”, informează Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Ediția din acest a fost inaugurată cu spectacolul „Harap Alb” de Ion Creangă, montat în regia lui Toma Hogea, piesă care în cadrul Galei Premiilor UNITEM 2018 a obținut premiul pentru cel mai bun spectacol pentru copii. Festivalul Internațional al Teatrelor de Păpuși „Sub căciula lui Guguță” este organizat cu implicarea și suportul financiar al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram