‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
8.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUE a introdus taxe antidumping la importul îngrășămintelor din Rusia și SUA

UE a introdus taxe antidumping la importul îngrășămintelor din Rusia și SUA

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Comisia Europeană a introdus taxe de import pentru îngrășămintele lichide cu azot ce provin din Rusia, Statele Unite, Trinidad și Tobago. Perioada pentru care taxele de import sunt valabile este de 6 luni, însă aceasta ar putea fi prelungită. Acest regulament a fost introdus în jurnalul oficial pe data de 10 aprilie curent.

La 13 august 2018, Comisia Europeană a inițiat o anchetă antidumping privind importurile îngrășămintelor de uree și azotat de amoniu, ca rezultat a unei plângeri depuse pe data de 29 iunie 2018 de către Fertilizers Europe din numele producătorilor europeni, cărora le revine mai mult de 50% din producția totală de uree și azotat de amoniu din UE. Plângerea conținea elemente de probă privind dumpingul și prejudiciul material cauzat, astfel ancheta a fost inițiată.

A fost stabilită valoarea marjei de import pentru Rusia de 34%, pentru SUA 22,6%, iar pentru țările Trinidad și Tobago 16,3%. Cu toate acestea, decizia este preliminară, iar în funcție de rezultatele finale ale anchetei, perioada în care taxele sunt aplicate ar putea fi prelungită până la cinci ani, iar procentul modificat. În Europa, marja antidumping pentru azotatul de amoniu din Rusia este deja în vigoare, valoarea variind de la 28,78 euro la 32,71 euro per tonă.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›