(foto) Codreanu, nemulţumit de condiţiile „de lux” de la un Centru de instruire pentru medici. Reacția lui Moldovanu

Primarul interimar al Chișinăului, Ruslan Codreanu, este nemulţumit de condiţiile prea bune de la un Centru de instruire pentru medici de la Vadul lui Vodă. Codreanu susține că „sub pretextul că ar fi un centru de instruire pentru medici, au construit un mini hotel în care să se adune un cerc restrâns de oameni pentru a se „odihni””.

Foto: Ruslan Codreanu

Într-o postare pe Facebook în care a publicat mai multe fotografii, primarul interimar afirmă că va cere sprijinul CMC pentru a schimba destinația centrului astfel încât „într-adevăr cadrele din medicină, din educație, dar și asistenții sociali să beneficieze de cursuri de formare profesională, de cercetare sau să primească vizitele colegilor din străinătate pentru schimb de experiență”.

Centru de instruire pentru medici / Sursa:Ruslan Codreanu

Codreanu îl acuză de aceasta pe fostul șef al Direcției sănătate, Mihai Moldovanu, spunând că a investit o sumă prea mare de bani, în condițiile în care există „spitale cu utilaje învechite și cu WC-uri deplorabile, școli cu mucegai în clase și mobilier din anii 70, grădinițe în care plouă”.

Centru de instruire pentru medici / Sursa:Ruslan Codreanu
Centru de instruire pentru medici / Sursa:Ruslan Codreanu
Centru de instruire pentru medici / Sursa:Ruslan Codreanu
Centru de instruire pentru medici / Sursa:Ruslan Codreanu

La rândul său, Mihai Moldovanu a venit cu o reacție și spune că ceea ce a apreciat Codreanu ca fiind „de lux”, „sunt mult sub nivelul apreciat ca „decent” în țările europene”.

„Ştie oare acest Codreanu, câţi lucrători medicali au plecat din instituţiile medicale municipale de când el este venit la Primărie? Cunoaşte el oare că la moment nu este nici o instituție medicală în care să nu existe posturi vacanţe, iar medicii și asistenții medicali lucrează cu supraefort dublu, bă chiar uneori și triplu, pentru a face faţă solicitărilor și necesităților populației mun. Chişinău?

Dacă nu ştie, îi sugerez să citească statistica oficială, să mai deschidă unele postări și analize ale experților în sănătate, unde cu lux de amănunte este descrisă situația actuală din sistemul de sănătate, inclusiv a celui municipal!!Dle Codreanu, ce înseamnă în viziunea dvs „condiții prea bune” .... sau lucrătorii medicali ar trebui să fie instruiți în holurile spitalelor sau a policlinicilor în pauza de masă, iar în caz de întruniri și conferințe, să fie cazați în căsuțe de lemn, fără apă și încălzire și cu wc în curte??

De ce lucrătorii medicali din municipiul Chişinău nu ar trebui să aibă un Centru de instruire performant cu condiții de cazare decente? Dacă nu cunoașteți ce înseamnă un proces de instruire a lucrătorilor medicali și cum este organizat acesta, mergeți cel puțin în România, ca să vă dați seama că condițiile pe care le-ați catalogat ca „lux”, sunt mult sub nivelul apreciat ca „decent” în țările europene! Accesați arhiva-foto și documentaţi-vă în ce hal ajunsese edificiile amplasate în locația dată?!! În loc să apreciați eforturile depuse de administrația Spitalului Sf.Arh.Mihail și a autorităților fondatoare pentru grija faţă de angajații din sistemul de sănătate municipal, și să precautati posibilități suplimentare pentru ai motiva să rămână acasă, să nu plece încotro îi duc ochii... Dvs cu multă ipocrizie și sarcasm apreciați condițiile de școlarizare și instruire a acestora că „prea bune”??!!! Halal de așa abordare și de acei ce o au!!Vă sugerez Dvs și altora din actuala conducere a MSMPS, mergeți și faceți măcar niște cursuri de „infirmier”... măcar cumva să fiţi de folos cetăţenilor ce se tratează în spitalele și policlinicile din ţară, altfel, cu așa abordări, în curând nu vă mai rămânea nici un Lucrător medical în acest sistem „tăvălit pe jos și călcat în picioare” cu mult zel în ultima perioadă ,de către Autorităţi! Aveţi grijă...societatea nu este oarbă!, a conchis Moldovanu în postarea sa.


Pub