Tot mai mulți șoferi postează pe internet cum încalcă regulile de circulație rutieră. O altă tânără a fost amendată, după ce a făcut un live pe Instagram de la volan

Un nou trend periculos pe rețelele de socializare. Tot mai șoferi postează video-uri pe internet cum încalcă regulile de circulație rutieră. Inspectoratul Național de Patrulare anunță că ieri au apărut imagini video din cadrul unei intervenții live pe o rețea de socializare, în care conducătorul auto admite mai multe abateri de la prevederile Regulamentului circulație rutiere, punând în pericol viața și sănătatea persoanală și a altor participanți la trafic, inclusiv a pasagerilor ce se aflau în automobil.

Foto: INP

„Cu referire la imaginile video apărute la 13 aprilie curent, a fost identificat automobilul precum și persoanele care se aflau în el. În rezultat, în privința conducătorului auto, care s-a dovedit a fi o tânără în vârsta de 22 de ani și care și-a recunoscut vina, a fost aplicată o amendă în mărime de 900 de lei și 3 puncte de penalizare. Pentru alte două încălcări, constatate prin intermediul Sistemului de monitorizare video „Control trafic” în luna noiembrie 2018, a fost aplicată amendă în suma totală de 1 350 de lei și 6 puncte de penalizare”, se arată într-un comunicat emis de IPN.

Despre rezultatele examinării cazului apărut la 9 aprilie, până la moment, prin intermediul sistemului de monitorizare video, a fost stabilit automobilul din care a fost transmisă intervenția live, precum și proprietarul acestuia. Totodată, a fost stabilită și identitatea persoanei căreia proprietarul a transmis în folosință automobilul, fiind o tânără în vârstă de 26 de ani, care la moment se eschivează de la Poliție. În prezent se întreprind acțiuni de localizare a acesteia și acumulare a probelor pentru demonstrarea vinovăției și individualizarea sancțiunii pentru abaterile comise.


Pub