O elevă în clasa a XII-a, din cadrul unei școli serale din capitală, trimisă în judecată după ce a primit de la colegii ei 1.800 de euro ca să susțină examenul de BAC

O femeie în vârstă de 38 de ani, originară din Trușeni, a fost trimisă în judecată, fiind cercetată în două cauze penale - în privința obținerii diplomei de BAC și a permisului de conducere. Aceasta este învinuită de trafic de influență.

Foto: ziarelive.ro

Conform materialelor cauzei penale, în primăvara anului 2017, învinuita, fiind elevă în clasa a XII-a la un liceu seral, a pretins și primit mijloace bănești în valoare a câte 300 de euro, de la șase cetățeni diferiți. În schimbul banilor, învinuita, susținând că are influență asupra persoanelor publice din cadrul instituțiilor de învățământ, inclusiv a celor responsabile de organizarea și desfășurarea regulamentară a examenelor de bacalaureat, urma să înscrie cetățenii respectivi în lista candidaților la bacalaureat, sesiunea 2018 și să acorde suportul în vederea promovării examenelor cu succes.

În cel de-al doilea capăt de acuzare, femeia este învinuită că în perioada decembrie 2016 – februarie 2018, susținând că are influență asupra persoanelor publice ce activează în subdiviziunile Direcției înregistrare a transportului şi calificare a conducătorilor auto, a pretins și primit pentru sine şi pentru alte persoane neidentificate de organul de urmărire penală, suma totală de 1.100 de euro.

În schimb, aceasta urma să înscrie o persoană la cursurile Școlii Auto, ajutând-o să promoveze examenul auto și să obțină permisul de conducere, categoria „B”, iar pe alte două persoane, învinuita urma să le ajute să obțină permisele de conducere, pentru aceiași categorie. Suma pretinsă și obținută pentru fiecare caz în parte, varia între 300 și 400 Euro.

Învinuita și-a recunoscut în totalitate vina, colaborând cu organul de urmărire penală.

Aceasta riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 2000 la 3000 de unităţi convenţionale sau cu închisoare de până la 5 ani.


Pub