Un nou trend prinde tot mai bine pe litoralul românesc. Din ce în ce mai mulți turiști și localnici vor permis de navigație

PE SCURT

Din ce în ce mai mulți turiști și localnici vor să navigheze pe cont propriu.

Numărul studenților la cursurile de profil comparativ cu anul trecut s-a dublat, transmite observator.tv.

PE LUNG

Cei care au început cursurile recent vor reuși să-și primească permisul de navigație în vară. Cursurile sunt și practice și teoretice și durează doar câteva zile.

Costul poate ajunge până la 2.000 de lei în funcție de complexitate. După absolvire, cursanții primesc o diplomă pe baza căreia se vor înscrie la examenul final. Testul îl vor susține la Autoritatea Navală Română și tot de acolo vor primi permisul cu valabilitate internațională.

Acest tip de permis este necesar pentru orice ambarcațiune, care are peste doi metri și jumătate lungime.

Lucrez în jurnalism din 2012 și am învățat meseria din practică, pe teren. Am preluat Moldova.org în calitate de manageră în 2016 și de atunci am reușit nu doar să creștem echipa, ci și să transformăm radical forma și menirea redacției. Mă mândresc cu o echipă feministă, care ține pasul cu trendurile internaționale, practicând jurnalismul constructiv și de soluții. Depun efort pentru ca Moldova.org să se asocieze și colaboreze cu organizații de la noi și internaționale, care împărtășesc aceleași valori. Asta pentru că noi facem mai mult decât jurnalism, noi construim o comunitate.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.