(foto) Balerinele antrenate de Diana Florea au obținut locuri de frunte la un festival internațional

yay

Echipele de dans antrenate de tânăra profesoară de balet contemporan, Diana Florea, au ocupat locuri de frunte la Campionatul Republicii Moldova la dans și la Festivalul Internațional de dans care a fost organizat la Chișinău.

Primul concurs la care au participat tinerele dansatoare a avut loc pe 6 și 7 aprilie. La campionatul de dans al Republicii Moldova au participat sute de concurenți cu cele mai diverse stiluri de dans, din mai multe regiuni ale țării. Campionatul a fost organizat la sediul Codreanca, iar echipele antrenate de Diana au concurat în doua stiluri de dans: contemporan (formație) și jazz (dans solo).

În perioada 13-14 aprilie are loc festivalul internațional de dans în Republica Moldova, la acest concurs participă peste o mie participanți din toată Moldova, dar și din Grecia, Ucraina, România.

12C25227-222C-475C-B3E8-9989A97083A7

La acest festival școala de dans, condusă de Diana, a concurat cu mai multe echipe la categoria dans modern. Pentru acest concurs Diana, împreună cu eleve sale (grupa de 5 – 8 ani), au pregătit un dans mai deosebit. În urma evoluției fetele au luat premiul mare la categoria „Baby formation contemporary”.

„Ne pregătim de mai bine de jumătate de an, însă antrenamentele pentru unele dansuri le-am început acum trei luni. Am lucrat peste program, copiii veneau și în zilele de weekend la antrenamente. Părinții s-au implicat mult, îi aduceau, îi așteptau ore întregi, au pregătit costume, totul pentru a fi la cel mai înalt nivel”, ne spune Diana.

premiu

Vezi mai jos care sunt premiile câștigate la  aceste două concursuri:

#Campionatul Republicii Moldova la dans contemporan:

Formație cu dansul Lost – locul 1
În categoria kids solo, Maria Elizovetcaia, 10 ani – locul 1
În categoria jazz formation – locul 2.

#Festivalul internațional de Dans:

Baby formation contemporary, cu dansul Phantom – locul 1
Solo junior contemporary, Anastasia Dubolari, 12 ani – locul 1.

lyf

„Eram foarte mândra și fericita, știind ce se afla în spatele acestor 2-3 minute de evoluție. Eram epuizați, obosiți însă oricum toți știam spre ce mergem și ce dorim, avem o relație deosebita de coregraf și copil. Îi înțeleg foarte bine, știu ce simt, când trebuie să-i încurajez și ce trebuie să le spun pentru ca ei să danseze încrezut și să îndeplinească mișcările”, ne mai spune Diana.

Pe viitor, tânăra își propune să participe la alte concursuri internaționale și să promoveze talentele micilor balerine din Moldova în întreaga lume.

„Grupul contemporary ballet studio by Diana Florea peste doua luni pleacă în România la un concurs internațional cu dansul Phantom. La fel, urmează să lucrăm în continuare la noi coregrafii cât mai interesante și mai deosebite”, adaugă Diana.

BFC675D6-7B8E-4EB2-BB75-34589AE12F12

Grupul contemporary ballet studio by Diana Florea a participat la aceste concursuri cu două formații: Grupul mare 9-12 ani (13 copii), Grupul mic 5-7 ani (15 copii) și 7 fetițe cu dansuri solo.

Vezi și:

(video) Unde-s tinerii. Cunoaște-o pe Diana Florea, tânăra care la 19 ani a înființat propria sală de dans

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente