Partidul Șor propune includerea „Zilei Cosmonauticii” în lista sărbătorilor naționale: „Mica noastră republică și-a adus aportul la programul cosmic”

Fracțiunea parlamentară a Partidului Politic Șor va elabora un proiect de lege privind includerea Zilei Mondiale a Aviației și Cosmonauticii în lista sărbătorilor naționale ale Republicii Moldova, despre aceasta se anunță într-un comunicat de presă emis de Partidul Șor.

Foto: NYT

Președintele partidului și liderul fracțiunii Ilan Șor a postat un mesaj de felicitare pentru toți cetățenii Republicii Moldova, dar și ai întregii lumi, vu ocazia faptului că acum 58 de ani a fost efectuat primul zbor în cosmos.

„Haideți să ne felicităm reciproc cu Ziua Cosmonauticii. Sunt sigur că cea mai importantă zi pentru omenire trebuie o dată și o dată să-și găsească locul în lista sărbătorilor naționale ale Republicii Moldova. Fracțiunea parlamentară a Partidului ȘOR va propune în mod obligatoriu adoptarea proiectului respectiv. Iar până atunci vom marca această importantă zi în mod neoficial. Împreună cu toți locuitorii planetei Pământ”, a scris Ilan Șor într-o postare pe contul său de Facebook.

Ilan Șor mai zice că Republica Moldova și cetățenii ei au avut un aport la dezvoltarea cosmonauticii. „Pentru noi, cetățenii Moldovei, un motiv de mândrie ar trebui să fie faptul că și mica noastră republică și-a adus aportul la programul cosmic. Anume aici, pe meleagurile noastre primitoare a fost Iuri Gagarin”, menționează Ilan Șor.

„Exact acum 58 de ani, omenirea a făcut un pas gigantic - în spațiul infinit al Cosmosului. Carismaticul tânăr sovietic, Iuri Gagarin a devenit în această zi reprezentantul Lumii, cetățeanul Universului. El a fost primul care a avut ocazia să vadă de acolo, din Cosmos, cât de frumos, fragil și fără apărare este Pământul. El a văzut planeta fără hotare de stat și cortine de fier, dar așa cum a gândit-o Creatorul – o casă mică și confortabilă, casă părintească pentru toți oamenii, uniți într-un destin”, a mai scris Șor.

Ziua Mondială a Aviației și Cosmonauticii este dedicată primului zbor în Cosmos, efectuat la 12 aprilie 1961 de nava spațială sovietică „Vostok”, condusă de cosmonautul Iuri Gagarin.


Pub