Gas Natural Fenosa și Red Union Fenosa, vândute unei companii internaționale. Finalizarea tranzacției se prevede până în luna iunie 2019

Întreprinderile de distribuție și furnizare a energiei electrice din Republica Moldova, Î.C.S.„Red Union Fenosa” S.A. și Î.C.S.„Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” S.R.L., au un nou proprietar. Grupul energetic Naturgy a semnat acordul de vânzare-cumpărare cu compania internațională Duet Private Equity Limited, iar finalizarea tranzacției se prevede până în luna iunie 2019.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit unui comunicat ai Gas Natural Fenosa, noul proprietar al celor două întreprinderi este compania internațională Duet Private Equity Limited, cu sediul în Londra, cu o gamă vastă de investiții în diverse tipuri de active și cu o strategie de creștere în regiune.

Procesul de schimbare a proprietarului nu va afecta activitatea licențiată ordinară a întreprinderilor de distribuție și de furnizare a energiei electrice din Republica Moldova, care își vor urma cursul lor firesc, cu menținerea echipelor directive și tehnice ce vor asigura continuitatea operațiunilor întreprinderilor pentru prestarea unui serviciu calitativ, fiabil și sigur clienților săi, în conformitate cu exigențele și standardele europene.

Acest acord se încadrează în strategia de reorganizare a portofoliului de afaceri al Naturgy și revizuirea continuă a activităților sale considerate non strategice.

Aria de activitate și clienți

Întreprinderile de distribuție și furnizare a energiei electrice Î.C.S.„Red Union Fenosa” S.A. și Î.C.S.„Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” S.R.L. deservesc în prezent circa 900 de mii de clienți, persoane fizice şi juridice, distribuie energie electrică în 19 unităţi administrativ-teritoriale, inclusiv în capitala ţării, municipiul Chişinău, ceea ce constituie două treimi din teritoriul țării.

Investiții

Pe parcursul celor peste 19 ani de activitate în Republica Moldova grupul spaniol a efectuat investiții de peste 326 milioane de dolari în renovarea și modernizarea rețelelor electrice, implementând un nou model de gestiune corporativă orientată spre eficiență prin intermediul aplicării celor mai bune practici și a unui nou stil etic european de gestiune a afacerii, precum și a noilor tehnologii și sisteme informaționale pentru îmbunătățirea tuturor indicatorilor de calitate.

Activitatea întreprinderilor de distribuție și furnizare a energiei electrice Î.C.S.„Red Union Fenosa” S.A. și Î.C.S.„Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” S.R.L., reprezintă un model de afaceri bazat pe standarde europene și pe cele mai bune practici internaționale, angajat să asigure continuu securitatea muncii și servicii de calitate clienților săi.


Pub