ACUM nu are încredere în socialiști. Andrei Năstase: „Vom convoca Consiliul Politic al blocului și vom veni cu o reacție”

Este foarte complicat să dai crezare unor asemenea declarații. Vom convoca Coniliul Politic al blocului și vom veni cu o reacție. Cel puțin, aceasta a declarat liderul Platformei DA, Andrei Năstase, în contextul declarației PSRM, anunțată după ședința Consiliului Republican al formațiunii de astăzi, 12 aprilie.

Foto: UNIMEDIA

„Am o expreință din 24 aprilie, când acest brav bărbat, Igor Dodon, a hotărât să părăsească Piața Mari Adunări Naționale și a plecat cu Plahotniuc.

Este foarte, foarte greu să crezi cu ochii închiși să accepți asemenea declarații. Îmi este foarte greu să cred. Ne vom convoca în Consiliul Politic și vom veni cu o reacție, dar vreau să înțeleagă cetățenii că este foarte complicat să dai crezare unor asemenea declarații. Aveam experiența proastă din 2016. Au votat cu Plahotniuc votul mixt....Există această experiență peste care nu putem trece. A spus „pas” PD-ului. Dar de unde știm noi? De unde să știm că în spatele acestor declarații nu se fac târguri?”, a declarat Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi”.

Întrabat dacă ACUM e gata să revină la masa de negocieri cu PSRM, Andrei Năstase a menționat că trecând peste trădări și experiența proastă din trecut, blocul este dispus să caute soluții pentru a ieși din acest impas.

„Bineînțeles suntem dispuși să continuăm discuțiile pe marginea pachetului de dezoligarhizare”, a conchis liderul Platformei DA.

Menționăm că după ședința Consiliului Republican al PSRM, de astăzi, 12 aprilie, reprezentanții formațiunii au luat decizia că sunt gata să creeze o majoritate parlamentară cu Blocul ACUM, cu condițiile PSRM-ului de a susține cele trei blocuri anunțate anterior de socialiști. În caz contrar, Igor Dodon a menționat că vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate.


Pub