Președinta Consiliului raional Fălești și-a dat demisia

PE SCURT

Iraida Bînzari, președinta Consiliului raional Fălești și membra Partidului Democrat din Moldova, și-a anunțat demisia astăzi, 11 aprilie, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului.

PE LUNG

La alegerile parlamentare din acest an, Bînzari a candidat din partea PDM în circumscripția 11. Însă, ea a fost învinsă de socialistul Oleg Savva.

Iraida Bînzari are 60 de ani. Timp de mai mulți ani a fost învățătoare de istorie la o școală din satul Scumpia. Ulterior, a activat în calitate de directoare la un liceu din Fălești. În anul 2004 devine consilier raional, iar peste trei ani – vicepreședinta Consiliului. În 17 iulie 2015 este aleasă președintă a raionului Fălești. Președinte al raionului Fălești.

La începutul anului trecut, Moldova Curată scria că drumul care duce la casa ei și alte două străzi alăturate din același cartier au fost reparate din banii Consiliului Raional Fălești.  În total au fost alocați peste 3 milioane de lei. Chiar dacă în zonă sunt și alte străzi pline de gropi, au fost reparate anume acelea care duc spre sau trec pe lângă casa președintei. Întrucât cele trei străzi sunt de importanță locală, nu raională, banii ar fi trebuit să vină din bugetul primăriei, nu al raionului. Bînzari spune că pentru repararea și altor străzi nu au ajuns bani.

În anul 2017, președinta Consiliului raional Fălești, a primit un salariu de 195.513 de lei. Pe lângă salariul de funcție, Bînzari a avut și o pensie de 80569 de lei, ceea ce înseamnă că lunar, președinta raionului avea un venit lunar de peste 23 de mii de lei (echivalentul a 1180 de euro). Mai multe detalii despre veniturile ei, aflați aici.

Amintim că la sfârșitul lunii martie, trei președinți democrați de raioane și-au dat demisia în doar două zile. Este vorba de Nicolae Molozea, președinte al raionului Ștefan Vodă; Veaceslav Burlac, președintele raionului Criuleni; Lilian Carmanu, președintele raionului Ialoveni.

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.