Emisiune cu scântei la Jurnal TV
Politic 12 aprilie 2019, 01:32 | 3509

Emisiune cu scantei aseara la Jurnal TV. Doi oponenti politici, Igor Munteanu si Bogdan Tardea, au abordat, in cadrul „Orei expertizei", posibilitatea unei cooperari in Parlament. Deputatul Blocului ACUM Platforma DA si PAS a insistat pe necesitatea dezoligarhizarii statului, iar alesul PSRM a spus ca socialistii au nevoie de o coalitie pentru ca fara ea nu se poate face nimic.

Ambii invitaţi la dezbateri, Igor Munteanu, de la Blocul ACUM Platforma DA și PAS, şi Bogdan Ţârdea, de la PSRM, au fost întrebaţi care dintre subiectele de pe agendele celor două formaţiuni ar putea fi acceptate şi votate în Parlament.

Igor Munteanu a spus că a venit momentul adevărului pentru PSRM şi Igor Dodon.

La rândul său, Bogdan Ţârdea a declarat că PSRM ar putea să susţină în Parlament pachetul de legi antioligarhice, elaborat de Blocul ACUM Platforma DA și PAS.

Bogdan Ţârdea a mai spus că ambele formaţiuni politice ar putea să se înţeleagă şi asupra votării declaraţiei privind caracterul captiv al statului şi asupra demiterii şefilor mai multor instituţii de forţă.

În acelaşi timp, deputatul socialist a insistat că fără a fi instituţionalizată o coaliţie majoritară clară în Parlament, nu ar fi posibilă adoptarea pachetului de legi antioligarhice.

Igor Munteanu a mai declarat că Blocul ACUM nu are nicio certitudine că după alegerea conducerii Parlamentului, PSRM nu va intra într-o coaliţie cu Partidul Democrat.

Potrivit lui Ţârdea, votarea unor legi în Parlament fără constituirea unei majorităţi parlamentare aduce mai multe riscuri, chiar şi de ordin personal.

La finalul emisiunii, Bogdan Ţârdea a sugerat că PSRM nu ar avea nicio problemă cu sistemul mixt de vot, care a avantajat Partidul Democrat în alegerile parlamentare. Asta deoarece socialiştii n-ar fi pierdut mandate din cauza noului sistem de vot, ci din cauza fraudelor electorale.

Opinia ta contează. Comentează!