Ridică primul teatru independent
Externe 12 aprilie 2019, 17:27 | 1216

Mai multe personalități din România și-au unit eforturile pentru un scop comun. Este vorba despre ridicarea unui teatru independent la București. Pentru a-și vedea visul împlinit, ei au acceptat provocarea de a crea opere de artă din 15 ouă uriașe, care mai apoi vor fi vândute în cadrul primei ediții a Festivalului Ouălor de Paște. Evenimentul va avea loc pe 17 aprilie. Printre cei care s-au alăturat campaniei este și compatrioata noastră, pictorița Ana Munteanu, care este stabilită la București.

Potrivit inițiatorilor campaniei, fiecare ou făcut din poliester armat și fibră de sticlă are înălțimea de doi metri și diametrul de 1,65 metri. La acțiunea de caritate participă și pictorița Ana Munteanu, originară din Republica Moldova, care a decorat un ou alături de cel mai cunoscut violonist român contemporan, Alexandru Tomescu. Astfel, ei au pus câte o cărămidă la temelia primului teatru independent din București, construit din bani privați, așa cum nu s-a mai întâmplat de 70 de ani.

Miercurea viitoare, pe 17 aprilie, lucrarea Anei Munteanu și a lui Alexandru Tomescu, precum și celelalte 14, făcute de alți participanți la acțiune, printre care actorii Oana Pellea, Maia Morgenstern, Horațiu Mălăele și sportivul Ivan Patzaichin, vor fi vândute în cadrul primei ediții a Festivalului Ouălor de Paște. Valoarea fiecărui ou uriaș este de 5.000 de euro. Multe companii și persoane private și-au anunțat deja intenția de a achiziționa câte un ou decorat. Fondurile strânse în urma evenimentului caritabil vor fi donate pentru începerea construcției teatrului „Grivița 53”. Autoarea inițiativei, regizoarea și scriitoarea Chris Simion - Mercurian a vândut casa bunicii sale și cu acei bani a cumpărat un teren pentru viitorul teatru ridicat prin contribuția fiecărui om care vrea să facă o donație.

Opinia ta contează. Comentează!