A fost lansat un program antiviolență
Social 12 aprilie 2019, 20:59 | 3732

Fundația „Terre des hommes Moldova” a încheiat procesul de selectare a instituțiilor de învățământ care vor participa la un proiect social menit să prevină violența în societate. Astfel, 30 de școli din republică vor fi transformate în așa-numite „centre de nonviolență”. Sute de elevi și părinții acestora vor fi implicați în activități menite să prevină violența fizică și verbală, pentru crearea unui mediu sigur pentru existență.

Proiectul „Prevenirea violenței asupra copilului prin implicare comunitară” urmează să fie implementat în 30 de instituții de învățământ din Republica Moldova. El are scopul de a preveni, în primul rând, violența în școli, de a responsabiliza elevii și de a instrui cadrele didactice. De asemenea, autorii programului vor să prevină cazurile de agresiune împotriva copiilor în familii.

La evenimentul de lansare a proiectului au fost prezenți profesori de la toate instituțiile de învățământ selectate. Ei s-au arătat optimiști în privința rezultatelor acestuia.

Nichita Varașciuc este elev al Gimnaziului ”Gaudeamus” din satul Petrești, raionul Ungheni. Băiatul spune că, anterior, el și colegi săi au mai participat la un program asemănător, implementat de aceeași organizație „Terre des hommes Moldova”, iar rezultatele nu s-au lăsat așteptate.

Directoarea organizației elvețiene „Terre des hommes” în Republica Moldova, Elena Madan, spune că, din 2004 până în prezent, sute de comunități și mii de copii au fost ajutați să facă față provocărilor zilnice în societate. Inițierea programului a fost posibilă cu sprijin financiar extern.

Proiectul „Prevenirea violenței asupra copilului prin implicare comunitară” va avea o durată de patru ani.

Opinia ta contează. Comentează!