23:06:49 23.04.2024
Stiri

OPINIE // PSRM și Blocul „ACUM” nu ar fi prea interesate să se așeze la masa NOGOCIERILOR

Politică 12.04.2019 10:39 Vizualizări1141 Autor: Ziarul National


OPINIE // PSRM și Blocul „ACUM” nu ar fi prea interesate să se așeze la masa NOGOCIERILOR

Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) și Blocul „ACUM” nu prea sunt interesate să se așeze la masa de negocieri, având în vedere pozițiile pe care le-au ocupat. De această părere este analistul politic Anatol Țăranu. În opinia lui, dezamăgirea în societate va crește și aceasta ar putea să fie un element extrem de neașteptat în cazul unor alegeri parlamentare anticipate, transmite IPN.

„Cel mai probabil, socialiștii au fost foarte sinceri când au spus că vor fi alegeri anticipate”, spune Anatol Țăranu.

Potrivit lui, fiecare dintre partidele care au acces în Parlament se gândește cum va apărea în alegerile anticipate și mai puțin sunt preocupate de crearea unei majorități parlamentare. „Această „sabie a lui Damocles” care atârnă deasupra lor îi fac să se simtă foarte puțin comunicabili și să se centreze pe viitorul rezultat electoral”, a declarat Anatol Țăranu în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1.

Deputatul socialist Bogdan Țîrdea spune că inițiativele pe care le-a înaintat Blocul „ACUM” au fost prezentate anterior de PSRM. Deputatul spune că nucleul puterii este majoritatea parlamentară care trebuie să fie formalizată juridic. „Ca să alegem spicherul, Guvernul, prim-ministrul noi trebuie să avem pe o listă semnăturile a minim 52 de deputați. Fără alegerea președintelui Parlamentului nici nu poate fi începută procedura de numire a Guvernului și nici adoptarea vreunei legi”, menționează Bogdan Țîrdea.

La rândul său, deputatul Blocului „ACUM”, Sergiu Litvinenco, afirmă că pentru ei contează un mesaj ferm al PSRM că merge împotriva regimului oligarhic și aceasta este prioritatea numărul 1.

Litvinenco crede că socialiștii au două avantaje de pe urma unei colaborări cu Blocul „ACUM” – răsturnarea actualului sistem și un „buton roșu” prin care ar putea demite în orice moment un eventual guvern minoritar asumat de „ACUM”.

De asemenea, sursa citată a mai adăugat că posibilele alegeri anticipate, în condițiile actuale, înseamnă mai multe mandate pentru Partidul Democrat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md