22:35:36 16.04.2024
Stiri

Forumului R. Moldova – SUA // Companiile americane au fost informate despre oportunitățile INVESTIȚIONALE ale R. Moldova

Economie 12.04.2019 11:19 Vizualizări1259 Autor: Ziarul National
Forumului R. Moldova – SUA // Companiile americane au fost informate despre oportunitățile INVESTIȚIONALE ale R. Moldova


Mai multe companii din SUA sunt interesate să stabilească parteneriate cu companii din R. Moldova pe mai multe domenii, precum infrastructură, industrie, energetică, TIC, turism, agro-business etc. Despre acest lucru s-a vorbit în prima zi a Forumului R. Moldova - Statele Unite ale Americii, la care participă reprezentanți a 16 companii americane care desfășoară activități în Europa de Est.

Ministrul Economiei și Infrastructurii (MEI), Chiril Gaburici, crede că aceste două zile în care se desfășoară Forumul (11-12 aprilie curent), atât comunitatea de afaceri americană, cât și antreprenorii din R. Moldova vor reuși să stabilească noi parteneriate de colaborare, să facă schimb de experiență și să se inspire din istoriile de succes.

„Forumul R. Moldova – SUA este o platformă excelentă pentru o cooperare bilaterală eficientă. Suntem gata să analizăm cu atenție orice propunere și proiect de investiții din partea comunității de afaceri americane. Guvernul Moldovei va oferi tot sprijinul, deschiderea și asistența necesare”, a menționat Chiril Gaburici.

„Sunt mândru de reputația companiilor din Statele Unite ale Americii la capitolul calitate, siguranță și inovație. Doresc ca antreprenorii din SUA să joace un rol mai important în economia Moldovei atât prin investiții, care să creeze locuri de muncă, cât și prin furnizarea echipamentului de ultima generație, care poate ajuta companiile din Moldova să devină mai eficiente și mai competitive”, a declarat Ambasadorul SUA în R. Moldova, Dereck J. Hogan, prezent la eveniment.

Astăzi, în cea de-a doua zi a evenimentului, se va desfășura sesiunea de B2B, în cadrul căreia companiile autohtone vor putea stabili contacte directe cu partenerii din SUA.

În R. Moldova își desfășoară activitatea 398 de întreprinderi cu capital american, valoarea investițiilor în capitalul social fiind de circa 517 milioane de lei. După valoarea capitalului investit, SUA se află pe locul 7 printre țările partenere ale R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md