13:17:53 28.03.2024
Stiri

Ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan: „Actuala vizită a companiilor americane este cea mare misiune de afaceri în R. Moldova. Este doar începutul consolidării relațiilor economice dintre țările noastre”

Politică 12.04.2019 15:19 Vizualizări1424 Autor: Ziarul National
Ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan: „Actuala vizită a companiilor americane este cea mare misiune de afaceri în R. Moldova. Este doar începutul consolidării relațiilor economice dintre țările noastre”


Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții unui grup de importante companii americane, care se află la Chișinău cu ocazia participării la Forumul de afaceri R. Moldova - SUA, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

În cadrul întrevederii, Pavel Filip a apreciat interesul companiilor americane pentru R. Moldova și trecut în revistă principalele reforme și acțiuni implementate de Guvern pentru îmbunătățirea mediului de afaceri, referindu-se la reducerea instituțiilor cu funcții de control și a actelor permisive, modificarea Codului Muncii, stabilizarea sectorului bancar, reformele fiscală și vamală.

„Urmare a reformelor și acțiunilor promovate de Guvern, au fost asigurate toate componentele pentru atragerea investițiilor și impulsionarea relațiilor comercial-economice dintre statele noastre. Vă încurajez să analizați cu atenție portofoliul oportunităților investiționale din R. Moldova, iar noi vom face tot posibilul să vă convingem să investiți în țara noastră”, a menționat Pavel Filip.

De asemenea, oficialul s-a referit la asistența financiară acordată de SUA republicii noastre de la declararea independenței, care se cifrează la 1,4 miliarde de dolari.

La rândul său, Ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan, a declarat că actuala vizită a companiilor americane „este cea mare misiune de afaceri în R. Moldova și este doar începutul consolidării relațiilor economice dintre țările noastre”.

Între R. Moldova și SUA sunt semnate 64 de tratate bilaterale, între care acordurile privind relațiile comerciale și protejarea reciprocă a investițiilor. În proces de negociere sunt Convenția pentru evitarea dublei impuneri și Acordul privind transportul aerian.

Menționăm că în R. Moldova activează 406 întreprinderi cu capital american, suma investițiilor fiind de circa 527 de milioane de lei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md