(foto) În Parcul Dendrologic de la UTM a început construcția Muzeului Tehnicii în aer liber

utmda

Astăzi, 12 aprilie, prorectorul responsabil cu parteneriatele instituționale în cadrul Universității Tehnice a Moldovei, Dinu Țurcanu, alături de parteneri relevanți ai sectorului Eficiență Energetică, au dat start lucrărilor de construcție în Parcul Dendrologic – Muzeul Tehnicii în aer liber al Universității Tehnice a Moldovei.

În curând, aici, își va face apariția un obiect valoros pentru procesul de studii, dar și cercetare – „Сasă Demonstrativă” în domeniul #PassiveHouse, #EnergyEfficiency, #GreenBuilding.

amdatdamt

Spre deosebire de alte campusuri, cel de la UTM găzduiește sculpturi, havuz, dar și un muzeu în aer liber, în care puteți găsi instalații tehnice, sculpturi, dar și alte obiecte ce vă vor atrage atenția. În Parcul universității este prezentă o „Galerie a Gânditorului”, alcătuită din sculpturi ce reprezintă domeniile de activitate și pregătire profesională ale UTM, dar și simbolurile gândirii creative a societății umane. Galeria include piese ce simbolizează și primele invenții ale omului, cum ar fi aprinderea focului prin scânteie.

Pe lângă aceste sculpturi a fost montată și mostră de teasc moldovenesc, sculptată în piatră. În campus este instalat și primul tractor apărut pe meleagurile noastre, alături de primul tractor moldovenesc lansat în 1964, acesta fiind găsit și restaurat de către studenții UTM.

Cele mai multe dintre piesele din acest parc au fost realizate de către studenții și profesorii universității. Pe terenul universității, pot fi admirate și elicoptere, dar și tramvaie, unul dintre acestea fiind tras de cai realizați din metal.

În cadrul proiectului „Le gardien des souvenirs”, a fost produsă o ediție limitată de bănci pentru a fi amplasate în Parcul Dendrologic al UTM. Băncile întrunesc două simboluri universale (simbolul inimii și cel al infinitului) care formează o armonie menită să păstreze și să protejeze amintirile celor care s-au așezat și au trăit o emoție.

În mijlocul parcului a fost amenajat un havuz înfrumusețat cu cele douăsprezece figurine zodiacale, asamblate prin sudură din diverse elemente metalice. Lucrarea este realizată după ideea unei studente de la Design Industrial.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente