(video) Cum trebuie să arate un maxi-taxi pentru ca să plătim fără ezitare cel puţin 10 lei

Acum câteva ore, la Madrid, noul model din seria Sprinter City 75 a celor de la Mercedes-Benz a câștigat titlul de Minibus al Anului 2019 în cadrul concursului de specialitate Minibus Euro Test!

Creat pe baza noii generații Sprinter, este un vehicul care nu numai că oferă o cantitate enormă de spaţiu şi tehnologii, dar de asemenea demonstrează cât de modern poate fi un maxi-taxi dedicat transportului public.

După cum am menţionat, cea mai recentă generație a minibusului Mercedes-Benz Sprinter City 75 se bazează pe noul Sprinter, dar are trăsături unice despre care nu ne-ar ajunge nici acest articol să le povestim. Pe scurt vorbind, Sprinter City 75 constituie puntea de legătură dintre microbuzele simple ale mărcii și autobuzul mare Citaro. Tipic pentru Sprinter, cu caroseria sa compactă pe lăţime, el se deplasează cu agilitate pe aleile înguste din centrele orașelor și prin zone de suburbie dens construite.

Accesul său la nivel jos, zona de podea joasă remarcabil de generoasă și designul unic stabilesc noi standarde pentru transportul regulat de persoane. Sub caroserie se ascunde o tehnologie unică, de exemplu puntea exclusivă pentru sarcină ridicată și motoarele eficiente și performante BlueTEC.

Cu o lungime de 7.3-8.5 metri el poate găzdui între 28 (versiunea Sprinter City 45) şi 38 de pasageri. Noul Sprinter City 75 are un ampatament de până la 5.095 mm și podea joasă între axe. El poate fi echipat, după necesități, cu scaune rabatabile, spații pentru cărucioare, scaune cu sistemul quick-swap sau locuri în picioare.

De asemenea, vehiculul are un sistem complex de bare de susținere, ecran pentru afișarea informațiilor despre rută și multiplu porturi USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile.

Spațiul șoferului dispune de un volan modern multifuncțional, microfon, sistemul multimedia MBUX cu ecran de mare rezoluție și parasolar cu acționare electrică în spatele parbrizului panoramic uriaş.

O noutate foarte valoroasă: o consolă suplimentară cu până la 14 comutatoare și 12 lămpi de semnalizare. Șoferul are astfel perfect la îndemână și în câmpul său vizual toate elementele de comandă. Tot el mai dispune de un sistem de climatizare separat de cel al pasagerilor!

În ce privește siguranța, Sprinter City 75 vine echipat standard cu sisteme de asistență precum Active Brake Assist, Headlamp Assist și Crosswind Assist, iar opţional cu pachet de parcare cu camere la 360 de grade, DISTRONIC, asistent unghi mort şi multe, serios multe altele. Pentru a facilita munca șoferilor pe timp de noapte sunt folosite faruri cu becuri de înaltă performanță.

Eficientul sistem de curățare a parbrizului WET WIPER SYSTEM asigură o vizibilitate bună în orice condiții deoarece pulverizează lichidul de curățare chiar în fața lamelelor ștergătoarelor. Șoferul are astfel cea mai bună vizibilitate posibilă, chiar în și în timpul procesului de ștergere.

Noile faruri LED High Performance disponibile ca opțiune, cu asistent de fază lungă și lumină suplimentară în viraje, oferă vizibilitate maximă pe timpul nopții.

Sprinter City a fost dintotdeauna unul dintre cele mai eficiente microbuze din clasa sa. Asta va rămâne la fel și în continuare. Motorul BlueTEC OM651 (diesel cu patru cilindri, 143 sau 163 CP) testat și verificat surprinde atât din punct de vedere economic cât și ecologic.

Mulțumită celei mai moderne tehnologii SCR (Selective Catalytic Reduction), el îndeplinește deja de câțiva ani standardul Euro VI și este de asemenea și foarte econom când vine vorba de consum. Servodirecția electromecanică dependentă de viteză contribuie și ea la economia de combustibil.

Standard mai vine cutia de viteze automată 7G-TRONIC Plus cu Drive Select și padele pentru schimbarea manuală a treptelor în spatele volanului. O noutate este funcția HOLD, utilă la staționările și plecările din rampă.

Sprinter City 75 are o caroserie vizibil independentă de la montantul B în spate. Construcția și capacitatea de încărcare sunt unice, precum și noua punte spate. Deși are o lungime de 8.5 metri și o masă maximă de 6.8 tone, City 75 este disponibil doar în configurație cu două axe.

Puntea spate cu anvelope duble are o sarcină portantă de 5 tone iar suspensia sa pneumatică disponibilă ca echipare standard asigură un nivel constant al autovehiculului, cu un confort ridicat constant la deplasare.

Noul Mercedes-Benz Sprinter City 75 a fost prezentat în vara anului trecut împreună cu noul autobuz electric eCitaro. Microbuzul este deja exploatat în unele oraşe germane şi se face doar la comandă. Un preţ de start nu a fost anunţat, însă maşina bazată pe generaţia precedentă putea ajunge să coste peste 100.000 de euro.

Caracteristici:

Vezi mai multe detalii în broşura oficială:
(dacă nu apare imediat, actualizează pagina)

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/