/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Magistrate pe banca acuzaților. Cum răspund la întrebările jurnaliștilor judecătoarelor reținute în dosarul mitei

missing
12 aprilie 2019, ora 18:34

Conform sentinței doctorului Vadim Scarlat, care și-a recunoscut vina și a fost deja condamnat în acest dosar, Scarlat i-a transmis două mii de euro asistentului judiciar Vitalie Furtună. Anume cu ajutorul asistentului, banii au ajuns la Judecătoarea Svetlana Tizu, prin intermediul magistratei Liubovi Brânză, cercetata si ea in acest dosar. Deși Scarlat a declarat că el cu Furtună se cunoșteau de mult timp, ultimul a refuzat să comenteze acest fapt.

În ce relații erați cu medicul Scarlat? – Nu dau careva informații.- Cum comentați faptul că el și-a recunscut vina că v-a transmis suma de două mii de euro? – Întrebați de dumnealui asta”, Vitalie Furtună, inculpat.

Nu au vrut să vorbească nici cele două judecătoare, Liubovi Brânză și Svetlana Tizu, care ar fi fost implicate în episodul cu doctorul Scarlat.

Nu fac comentarii. – Dar ați fost, sau nu intermediar? – Nu fac comentarii. – În ce relații sunteți cu judecătoarea Tizu? – I-ați transmis, sau nu i-ați transmis suma de 2000 de euro?”, Liubovi Brânză, inculpată.

– Nu dau niciun comentariu. – Dar faptul că domnul Scarlat…- Tot ce am de comunicat am să comunic instanței, OK? – Dar faptul că domnul Scarlat și-a recunoscut vina? – Eu mai repet o dată, ce am să am de comunicat am să comunic instanței”, Svetlana Tizu, inculpată.

Judecătoarea Victoria Hadârcă a încercat să fugă de presă, iar procurorul care ar fi avut rol de intermediar a ignorat presa.

„Ați luat sau nu ați luat mită pânâ la urmă? – În ce relații sunteți cu celelalte judecătoare”, Victoria Hadârcă, inculpată.

Ați fost sau nu intermediar în această cauză penală? – La moment nu vă spun nimic. – Dar cu comentați, de unde a apărut totuși acest dosar? De ce nu vreți să vorbiți?”, Vera Chiranda, inculpată.

În schimb, se pare că judecătoarea Ludmila Ouș a primit dezlegare la declarații. Dacă data trecută ea nu a oferit comentarii, de această dată a fost mai vorbăreață cu presa.

În ce relație sunteți cu celelalte magistrate? – Suntem în relație colegială și atât. Nu suntem în relații în rest, nici pe unul nu cunosc, decât colegii mei cu care am lucrat în complet. Cred că instanța se va clarifica până la urmă de ce am ajuns eu aici. Mă consider nevinovată și sunt sigură că instanța va examina obiectiv cauza”, Ludmila Ouș, inculpată.

În total, pe această cauză penală au fost reținute 11 persoane. Acestea sunt cercetate pentru dare și luare de mită, trafic de influență, pronunțarea unor sentințe ilegale dar și pe alte articole din codul penal. La ședința de astăzi judecătorii au prelungit măsurile preventive pentru trei din inculpați. Astfel, avocatul cercetat penal s-a ales cu 25 de zile de control judiciar, iar asistentul unuia din magistrați și persoana fizică rămân în arest la domiciliu pentru 22 și, respectiv, 20 de zile. Următoarea ședință de judecată a fost stabilită pentru 8 mai.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram