11 operatori aerieni au interdicția de a opera zboruri în spațiul Uniunii Europene. Ce măsură a aplicat R. Moldova

11 operatori aerieni au interdicția de a opera zborurilor în spațiul Uniunii Europene. Este vorba de operatorii care nu dețin Certificat de operator din țară terță emis de Agenția Europeană pentru Siguranța Zborurilor. O decizie de limitare geografică a acestor companii a fost luată și de Autoritatea Aeronauică Civilă a Republicii Moldova (AAC).

Foto: Pinterest

Astfel, Republica Moldova a intodus limitarea geografică pentru companiile aeriene CA Î.M „Tandem Aero” SRL, Î.M “Valan ICC” SRL, CA "Aim Air" SRL, CA "Oscar Jet" SRL, CA "Air Stork" SRL, Î M „MEGAviation” SRL, CA "Pecotox-Air" SRL, CA "Terra Avia" SRL, CA "Fly Pro" SRL, ÎS "Moldaeroservice” și ÎM "Diplomat Air" SRL.

Potrivit AAC, aplicarea acestor măsuri nu va afecta transportul de pasageri din/spre Republica Moldova, ci doar va asigura un nivel mai înalt de siguranță.

„Autoritatea Aeronautică Civilă va continua să întreprindă toate măsurile care se impun pentru asigurarea unui nivel maxim de siguranță aeronautică, inclusiv prin modernizarea cadrului normativ și sporirea capacităților instituționale a AAC dar și va acorda suportul necesar operatorilor aerieni pentru conformarea acestora noilor norme cât și cu Regulamentul (UE) de stabilire a cerinţelor tehnice şi a procedurilor administrative referitoare la operaţiunile aeriene”, se arată într-un comunicat emis presei.

Mai mult, pentru unii operatori aerieni care exercită activități de zbor în afara Republicii Moldova (orientul Mijlociu, Asia și Pacific) au fost dispuse măsuri restrictive prin interzicere operării unei aeronave (Oscar Jet) și suspendarea Certificatului de operator aerian (AOC) pentru Terra Avia și Fly Pro.


Pub