Bank of China ar putea împrumuta Republicii Moldova 190 de milioane de euro pentru reabilitarea a două drumuri

Drumurile R13 – Bălți-Florești, și M5 – Bălți-Criva, ar putea fi construite cu suportul Bank of China. În acest sens, Guvernul Republicii Moldova a început negocierile cu Bank of China pentru acordarea împrumutului de 190 de milioane de euro, se anunţă într-un comunicat emis de Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Foto: UNIMEDIA

Aceste aspecte au fost discutate ieri de Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii, și Yang Shi Xin din Departamentul Finanțe, Bank of China.

„Ne dorim ca anul acesta să reușim să lansăm lucrările de reabilitare a drumurilor R13 – Bălți-Florești și M5 – Bălți-Criva, drumuri importante pentru cetățeni. Acest proiect, pe care sper să-l realizăm împreună, face legătura cu mai multe puncte strategice din țară”, a declarat Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii.

În cadrul discuțiilor, Yang Shi Xin a menționat că Bank of China apreciază toate facilitățile și oportunitățile realizate de Republica Moldova pentru investitorii străini. De asemenea, acesta a declarat că crearea unei infrastructuri moderne nu este un proces deloc ușor, iar împreună cu partenerii externi, Moldova poate dezvolta acest sector, mai notează comunicatul.

Menționăm că 12 cele mai importante companii din China și 100 de companii autohtone au participat la Forumul de Afaceri desfășurat la începutul lunii aprilie, la Chișinău.


Pub