Cea mai dorită funcție de la Facebook întârzie, din nou: care este scuza gigantului

Cei de la Facebook au anunțat de aproximativ un an că vor introduce o funcție care îți permite să ștergi o parte din istoricul tău pe rețeaua socială. Din păcate, întârzie.

Foto: Facebook

În luna mai a anului trecut, cu surle și trâmbițe, Mark Zuckerberg a anunțat, pe scena conferinței F8 pentru dezvoltatori, ca va fi lansat un instrument intitulat Clear History. Acesta ar fi trebuit să ofere un pic de pace în suflet persoanelor care sunt destul de dezamăgite de activitatea întreprinsă pe rețeaua socială în urmă cu mai mult sau mai puțin timp.

Practic, dacă vrei să te angajezi pe un post mai pretențios și ai pe Facebook o serie de fotografii de la diverse evenimente de care nu ești foarte mândru, Clear History ar fi automatizat un pic ștergerea lor aparentă de pe fața internetului.

În prima faza, opțiunea de ștergere a istoricului de pe Facebook a fost programată de lansare pentru finalul anului trecut. Ulterior, lansarea a fost amânată până în primăvara acestui an. Din păcate, dacă ți-ai dorit să profiți de ea, vei mai avea de așteptat. Vicepreședintele responsabil de integritate din cadrul Facebook a confirmat că vom avea de așteptat cel puțin până în toamna lui 2019, pentru ca respectiva opțiune să fie disponibilă pentru publicul larg.

Motivul este unul previzibil și lipsit de detalii. Aparent, echipa Facebook are nevoie de mai mult timp pentru a finaliza implementarea corectă a Clear History. ”Lucrăm să ne reinginerim sistemele și modul în care procesăm acele informații, pentru a o face corect. De aceea durează mai mult timp decât am anticipat inițial”, a declarat Guy Rosen de la Facebook.

Cu alte cuvinte, motivele pentru care Zuckerberg a făcut anunțul despre Clear History în primăvara anului trecut, doar ca să așteptăm cel puțin un an și jumătate pentru a o testa, nu este foarte clar. Rămâne doar să așteptăm până în toamnă și să sperăm că nu vom avea parte de o altă amânare. Va fi interesant să vedem dacă aceeași funcție va fi subiectul unei prelegeri în cadrul conferinței F8 din acest an.


Pub