Raionul Fălești are un nou președinte, după ce Iraida Bînzari a demisionat: Candidatura noii conduceri, democratul Viorel Babii, votată de toți consilierii socialiști

În urma şedinţei extraordinare a Consiliului raional de astăzi, 11 aprilie, raionul Fălești are un nou președinte, după ce democrata Iraida Bînzari și-a depus cererea de demisie din motive de probleme de sănătate.

Foto: Flickr

Astfel, conducerea raionului va fi preluată de consilierul din partea Partidului Democrat, Viorel Babii.

Edurad Pleșca, care este consilierul raional Făleși din partea Partidului Nostru, s-a arătat indignat de faptul că candidatura lui Viorel Babii a fost susținută de toți consilierii PSRM.

„A fost ales cu majoritatea voturilor consilierilor. Este interesant că pentru candidatul Viorel Babii, din partea PDM, au votat toți consilierii din partea PSRM, ei au demonstrat încă o dată că sunt în coaliție”, a declarat Pleșca în cadrul unei adresări pe facebook.

Iraida Bînzari a ajuns în atenția opiniei publice la începutul anului 2018, când portalul Moldova Curată a scris că, din banii Consiliului Raional Fălești, a fost reparat drumul până la casa președintei, situată în orașul Fălești. Acesta este singurul traseu local reparat cu bani din bugetul raional pe durata mandatului președintei. În acest scop au fost alocați peste 3 milioane de lei. În proiectul de reparații au intrat porțiuni de pe trei străzi, iar lucrările s-au efectuat în anii 2016 și 2017.


Pub