PD insistă pe formarea unei coaliții. Filip: „Cetățenii țării merită să aibă cât mai curând o guvernare. Și o vor avea”

Partidul Democrat s-a pronunțat și se pronunță contra anticipatelor, fiindcă așa un scenariu e rău pentru Moldova. Cetățenii țării merită să aibă cât mai curând o guvernare. Și o vor avea. Cel puțin, aceasta a declarat prim-ministrul Pavel Filip în cadrul unui interviu oferit pentru tribuna.md

Foto: UNIMEDIA

„Alegerile anticipate sunt posibile, dar nu sunt de dorit. Și categoric nu PDM va provoca alegeri anticipate. Pentru ce să intrăm iar în campanie electorală și să revenim la alegeri? Campaniile sunt necesare pentru a spune ce ai făcut pentru cetățeni, pentru a afla de la ei ce mai poți face în continuare și pentru a le dovedi că ești de încredere. Noi am făcut deja asta. Este fără logică să pierdem timp reluând întregul proces”, a declarat Filip.

De asemenea, premierul a menționat că Partidul Democrat s-a pronunțat și se pronunță contra anticipatelor, fiindcă așa un scenariu e rău pentru Moldova.

„E rău pentru economie, e rău pentru proiectele sociale, e rău pentru stabilitatea generală a țării. Anticipatele nu ar face decât să întârzie adoptarea de măsuri sociale cerute și așteptate la nivelul societății, ar descuraja mediul de afaceri și investițiile, ar crea incertitudine în toate domeniile”, a spus deputatul PD.

Totodată, Pavel Filip a ținut să menționeze faptul că refuzul unor partide de a negocia și a forma o coaliție arată frica de asumare a responsabilităților și neîncrederea în propriile capacități de a guverna.

„Dar mai înseamnă ceva: înseamnă și înșelarea așteptărilor oamenilor. Oamenii și-au făcut datoria și au votat, iar acum e timpul ca și partidele să-și facă datoria. Partidele sunt chemate să rezolve problemele țării, nu să creeze alte probleme, iar oamenii penalizează așa comportamente distructive.

Eu sper în continuare că vor exista forțe politice mature și responsabile, care își vor asuma construirea unei coaliții și sarcina guvernării. Cetățenii țării merită să aibă cât mai curând o guvernare. Și o vor avea”, a conchis Filip.


Pub