Mai mult de jumătate din numărul total de accidente rutiere din țară de la începutul lui 2019 au avut loc în Chișinău

Mai bine de jumătate din numărul total de accidente rutiere produse în țară de la începutul anului au avut loc în municipiul Chișinău, transmite IPN.

Foto: UNIMEDIA

În primele două luni ale anului, în țară s-au produs 308 accidente rutiere, numărul fiind în descreștere cu puțin peste 8% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. În acestea, și-au pierdut viața 34 de oameni, iar alți 361 au fost traumatizați. Din numărul total de accidente, 161 au fost înregistrate în municipiul Chișinău, iar în acestea au murit opt oameni.

Peste 90% din accidente se produc din vina șoferilor, iar principalele cauze sunt excesul de viteză și neadaptarea acesteia în timpul deplasării pe anumite porțiuni de drum sau în anumite condiții meteo. Printre cauze se mai numără neacordarea priorității în intersecții sau la traversarea pasajelor pietonale, precum și șofarea sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise.

Cât privește situația în municipiul Chișinău, se atestă o creștere semnificativă a cazurilor de traversare neregulamentară a străzii de către pietoni.

În primele două luni ale anului, în accidentele rutiere din municipiu au fost implicați 39 de minori, trei dintre care au murit, iar alții trei au fost traumatizați grav.


Pub