Reacția Blocului ACUM la invitația PSRM de a discuta despre o eventuală coaliție de guvernare

PE SCURT

Blocul ACUM rămâne deschis în continuare pentru discuții pe marginea pachetului de inițiative legislative de dezoligarhizare a statului, inclusiv anularea sistemului electoral mixt, dar acest fapt nu necesită crearea unei coaliții de guvernare cu PSRM.

O declarație în acest sens a fost făcută de Blocul ACUM, după ce astăzi PSRM l-a invitat la discuții despre o eventuală coaliție de guvernare.

Potrivit celor de la blocul ACUM discuțiile cu fracțiunea PSRM sunt posibile pe platforma parlamentară transparentă și dacă există un angajament public ferm din partea PSRM în vederea demontării actualului regim mafiot.

PE LUNG

Pentru realizarea celor menționate mai sus, Blocul ACUM a cerut în mod repetat reluarea de urgență a ședinței Parlamentului și revenirea în cadrul legal și constituțional.

În acest sens, Blocul ACUM a înregistrat cererea adresată deputatului fracțiunii PSRM, Eduard Smirnov, împuternicit să prezideze ședința de constituire a Parlamentului, întreruptă deliberat, pe o perioadă nedeterminată.

Precizăm că astăzi Partidul Socialiștilor a invitat la discuții Blocul politic ACUM privind formarea majorităţii parlamentare şi insitutirea unui nou Guvern funcţional. Socialiștii îi așteaptă pe deputații blocului ACUM joi, 11 aprilie, ora 11, în incinta sălii 508.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.