Țara în care femeile renunță la job și la educație din cauza transportului public

Guvernul provinciei Khyber Pakhtunkhwa din Pakistan a inaugurat, săptămâna trecută un serviciu de autobuze roz pentru femei, menit să ofere transport sigur, fiabil și economic pentru femeile din regiunea nord-vestică conservatoare. Femeile din Pakistan renunță la educație și la un loc din muncă, pentru că sunt abuzate în transportul public.

Hărțuirea sexuală în autobuze deseori descurajează femeile, mai ales în regiunea nord-vestică a Pakistanului, să rămână acasă și să evite transportul public, renunțând astfel la oportunitățile de educație și muncă.

14 autobuze au fost achiziționate cu asistență financiară din partea guvernului japonez și sprijin tehnic de la Biroul Națiunilor Unite și UN Women. S-a construit, de asemenea, 16 stații de autobuz în Mardan.

Șapte autobuze vor circula în Mardan începând cu data de 4 aprilie 2019, prin intermediul unor stații de autobuz speciale, destinate exclusiv femeilor și copiilor însoțiți, a declarat UN Women Pakistan. Alte șapte autobuze în cadrul proiectului vor începe să funcționeze în Abbottabad la sfârșitul acestei luni.

Aproximativ 64% din femeile din Mardan folosesc transportul privat ca alternativă, a afirmat declarația ONU.

Siguranța era principala preocupare pentru femeile care călătoresc singure, Khawar a spus că, cu sprijinul UN Women Pakistan, autobuzele au fost echipate cu o aplicație conectată la camerele video instalate în autobuze.

Din 2016 scriu despre drepturile femeilor, violența domestică și hărțuire sexuală. Apoi mă concentrez pe democrația locală, reforma administrației publice și pe cum oamenii din sate pot avea condiții mai bune de trai. Îmi pun întrebări despre ce ne doare pe noi, ce iubim și ce ne face mai puternici, iar răspunsurile le găsesc în istoriile umane care apar pe Moldova.org.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.