Nume
Parola
Vizualizări: 3880
Participă la Audierile Publice din Comunitatea Ta!
11 Aprilie 2019 — Programul Comunitatea Mea în parteneriat cu primăriile comunităților Bilicenii Vechi (r. Sîngerei), Slobozia Mare (r. Cahul), Cahul, Comrat și Slobozia Dușca (r. Criuleni) și Institutul de Dezvoltare Urbană invită cetățenii, pe data de 19 aprilie 2019, să participe la audierile publice, care vor pune în discuție strategiile actualizate de dezvoltare ale comunității pentru următorii ani.

Audierea publică este un exercițiu obligatoriu de consultare și implicare directă a cetățenilor în proces de luare a deciziilor. Acest excercițiu contribuie la procesul de bună guvernare la nivel local și facilitează schimbul de informații între reprezenanții administrației publice și cetățeni.

Comunitățile din Programul Comunitatea Mea au purces la organizarea audierilor publice privind strategiile locale, dupa ce au trecut printr-un proces laborios de planificare strategică cu implicarea cetățenilor.

Mai multe detalii gasiti pe paginile web sau de Facebook ale primăriilor menționate.

Despre Comunitatea Mea:
Comunitatea Mea este un program ambițios al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) care este realizat cu mult entuziasm pentru a susține autoritățile publice locale în efortul lor de a asigura o guvernare eficientă, transparentă și responsabilă față de cetățeni. Programul este implementat de IREX în Moldova, în următorii cinci ani și va acordă asistență pentru mai mult de o sută de comunități din țară – orașe, comune și sate - vizând în mod prioritar autoritățile publice locale de nivelul întâi, dar și grupurile civice, cetățenii și mediul de afaceri local.