Nume
Parola
Vizualizări: 1609
Republica Moldova și CALM vor deține pentru prima dată președinția NALAS-Rețeaua Asociației Autorităților Locale din sud-estul Europei!
11 Aprilie 2019 — În perioada 10-12 aprilie, o delegație a CALM participă la Adunarea Generală a NALAS la Skopje, Macedonia de Munte. Delegația Republicii Moldova/CALM este reprezentată de către Galit Maria, vicepreședinte CALM, primar Sărata Veche, Ceteteu Nina, vicepreședinte CALM, primar de Drochia, Sîrbu Vasile, primar de Căzănești, Telenești și Furdui Viorel, director executiv CALM. În cadrul Adunării Generale Dna Tatiana Badan, președintele CALM, primar al satului Selemet, Cimișlia a fost aleasă în calitate de prim-vicepreședinte al NALAS, iar din anul 2020 va deține funcția de președinte. Astfel, din 2020, Republica Moldova și CALM vor deține pentru prima dată președinția NALAS, factor important pentru imaginea statului, dar și pentru autoritățile locale de la noi. De astăzi și până în 2020, președinte al NALAS va fi primarul de Skopje, Macedonia Petre Shilegov.

Rețeaua Asociațiilor Autorităților Locale din sud-estul Europei NALAS este una dintre cele mai cunoscute din această zonă și reunește asociațiile autorităților locale din toate țările balcanice, inclusiv fosta Iugoslavie, Bulgaria, România, Republica Moldova, Albania, Turcia sau Grecia. NALAS este o asociație regională care activează în domeniul consolidării capacităților asociațiilor reprezentative ale APL din sud-estul Europei și reprezintă un centru de prestare a unor servicii asociațiilor membre. Pe lângă NALAS funcționează mai multe grupuri de lucru în domeniul descentralizării financiare, eficienței energetice, dezvoltării capacităților asociațiilor, a serviciilor publice locale, inclusiv a diverselor analize, studii, asistență de expertiză etc. NALAS este o organizație care a și-a adus aportul la stabilizarea situației în Balcani, în mod special, dar și la dezvoltarea capacităților instituționale ale asociațiilor membre, inclusiv la sporirea calității prestării serviciilor membrilor săi. NALAS a avut un rol important și la crearea CALM din Republica Moldova, susținând inițiativa de consolidare a APL în cadrul unei asociații. Datorită suportului NALAS oferit CALM, un grup format din circa 40 de primari a avut ocazia să viziteze acum 10 ani una dintre cele mai puternice asociații reprezentative a autorităților locale din sud-estul Europei, cea din Bulgaria. Astfel a fost posibilă crearea CALM, în mare parte fiind preluate modelul și experiența de funcționare a instituției bulgare.

Serviciul de Comunicare al CALM

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă