16:30:44 28.03.2024
Stiri

Analist politic: „ACUM este prins pe picior greșit. Unica modalitate de a verifica sinceritatea socialiștilor este de a intra în negocieri cu aceștia”

Politică 11.04.2019 08:30 Vizualizări1109 Autor: Ziarul National
Analist politic: „ACUM este prins pe picior greșit. Unica modalitate de a verifica sinceritatea socialiștilor este de a intra în negocieri cu aceștia”


Socialiștii nu au invitat Blocul „ACUM” la discuții, ci la negocieri pentru formarea unei coaliții de guvernare, punând condiții care sunt „indegirabile” acestui bloc, susține analistușl politic Dionis Cenușă.

„ACUM este prins pe picior greșit. Blocul nu vrea coaliție cu socialiștii, ci doar guvern minoritar, inacceptabil pentru socialiști. La fel, abordarea socialiștilor conține puncte contradictorii care inevitabil duc la respingerea lor de către ACUM. Unica modalitate a ACUM de a verifica cât de sinceri sunt socialiștii este de a intra în negocieri cu aceștia. Dar pentru aceasta ACUM trebuie să renunțe la principialitate și să adopte pragmatismul, unde integritatea blocului va intra în contradicție cu esența socialiștilor. Dacă nu, atunci ACUM-ului nu îi rămâne nimic altceva decât să accepte locul de opoziție”, comentează Cenușă.

Analistul crede că Blocul „ACUM” trebuie să fie „explicit” și să nu genereze confuzie, care i-ar „ajuta” pe democrați și socialiști să creeze o coaliție din contul imaginii „ACUM”.

Menționăm că socialiștii au invitat repetat Blocul „ACUM” la discuții în vederea creării unei coaliții de guvernare. Întâlnirea ar urma să aibă astăzi, la ora 11.00 la Parlament, dar nu se știe dacă „ACUM” va da curs acestei invitații.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md