10:34:12 24.04.2024
Stiri

PSRM este pregătit să VOTEZE pentru Maia Sandu PREMIER. Condițiile puse de socialiști

Politică 11.04.2019 10:00 Vizualizări2705 Autor: Ziarul National
PSRM este pregătit să VOTEZE pentru Maia Sandu PREMIER. Condițiile puse de socialiști


Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) ar putea să o voteze în funcția de premier pe lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, în cazul în care Blocul „ACUM” va susține candidatura Zinaidei Grecianîi la funcția de președinte al Parlamentului.

„Este înțelegerea politică între doi participanți. Noi obținem ca partid, ca fracțiune, funcția de spicher și candidatura pe care o înaintăm. Dacă dumnealor (n.r. blocul ACUM) le revin conducerea Guvernului și majoritatea ministerelor, în situația respectivă, dânșii vor decide cine este candidatul la funcția de prim-ministru”, a declarat deputatul socialist Vlad Batrâncea, transmite IPN.

Vlad Bătrîncea spune că, pe lângă funcția de președinte al Parlamentului, PSRM pretinde la ministerele Afacerilor Externe și Apărării. „În ceea ce ține de Guvern, conducerea va aparține blocului ACUM, cu excepția a două ministere care intră în domeniile de activitate constituționale ale președintelui: apărarea și politica externă”, spune deputatul socialist.

Explicând de ce PSRM pretinde la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Vlad Bătrâncea spune că președintele țării și premierul sunt primele persoane care au atribuții în politica externă și astfel ar putea să fie creat un echilibru în relațiile cu partenerii străini.

În opinia lui, președintele ar putea să se ocupe, împreună cu MAEIE, de restabilirea pieței cu Comunitatea Statelor Independente, iar premierul se va ocupa de direcția occidentală și în acest mod ar putea exista „un echilibru foarte frumos”.

Vlad Batrâncea spune că PSRM nu a examinat vreo posibilă alianță cu Partidul Democrat.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md