/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Cărți pentru orice gust. Copiii au avut ocazia să asculte o poveste, citită de ambasadorul SUA în Moldova

11 aprilie 2019, ora 19:30

„Un băiețel pe nume Jack porni odată în lume să-și caute norocul, având doar un fluier în buzunar. Pe drum e a întâlnit o pisică care se spăla pe musteți. Unde te duci, Jack? A meunat pisica”.

„S-a văzut că are accent american, dar știe foarte bine să citească în limba română”.

„Mi-a plăcut cum el punea diferite accente la urmă, stranii. Pentru că nu pronunța la fel cum pronunțau românii, dar înțeleg că e mai greu”.

După ce ambasadorul a citit povestea americană „Unde-s mulți puterea crește”, copiii l-au asaltat cu întrebări din cele mai diverse. Ei – în engleză, iar Dereck Hogan – în română.

„Ce ați făcut în copilărie?”

„Câte limbi cunoașteți?”

„Este bine să trăiești în America? Îmi place mult să trăiesc în Statele Unite. Este o țară foarte mare”.

Iar apoi, copiii au dat năvală la tarabele cu cărți. Picii spun că au rămas impresionați de numărul mare al cărților expuse, dar și de diversitatea lor.

„Încă o carte pentru mine, care se numește Omul cea mai excelentă creație. –Despre ce este cartea? –Se povestește că omul este cea mai bună creație a lui Dumnezeu”.

„Sunt foarte multe cărți și am din ce alege”.

„Sper să nu o las din mâini, să o citesc. Sper că o să fie interesantă”.

Totodată, toți cei care au vizitat expoziția au primit și o carte-surpriză. Aceasta a fost tipărită în 15 mii de exemplare și scrisă special pentru această expoziție.

M-am gândit mult cum s-o scriu. Să știți că întotdeauna m-a salvat copilăria. Învățămintele acestei cărți sunt să facem cât mai multe fapte bune în copilărie, pentru că aceste fapte bune când ajungem mari se transformă în daruri ale destinului”, Claudia Partole, scriitoare.

În timp ce copiii alegeau cărțile cele mai colorate și interesante, adolescenții au preferat romanele. Majoritatea au venit împreună cu profesorii săi de limbă română.

„Cărțile mele preferate sunt cele de dragoste și chiar celea care descriu viața autorului”.

„Romane. Mai mult romane, drame”.

„Să ne familiarizăm cu operele noi care au apărut astăzi în vânzare. Fetele sunt foarte curioase”.

Salonul Internațional de Carte pentru Copii se va desfășura până duminică. La el participă peste 100 de edituri din opt țări.

Reporter: Diana Popa
Imagine: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram