image
Sursa foto: bordergov.md

Soroca: Doi bărbați înarmați cu detectoare de metal s-au pornit la căutat comori, dar au fost reținuți

Doi bărbați, dotați cu detectoare de metal și cu unelte destinate săpăturilor arheologice au fost reținuți în zona de frontieră. Din lipsa unei autorizație pentru a-și justifica intențiile și a unui permis de acces la hotarul țării riscă să fie cercetați penal. 

Polițiștii de frontieră au observat ieri, doi indivizi ce se pregăteau să efectueze lucrări neautorizate în siturile arheologice în perimetrul SPF Soroca. Aceștea aveau asupra lor două detectoare de metal și două instrumente speciale pentru a săpa. 

La solicitarea inspectorilor de a prezenta vreun act care atesta legalitatea acțiunilor și a aflării în zona de frontieră, bărbații nu au putut oferi, decât documentele de identitate. Astfel, s-a stabilit că sunt locuitori ai orașului Camenca în vârstă de 41 și respectiv 44 de ani. 

Fiind audiați, au comunicat că nu erau în cunoștință de cauză privind necesitatea unei autorizații din partea autorităților naționale competente.

Ca urmare, polițiștii de frontieră documentează cazul sub toate aspectele pentru clarificarea circumstanţelor. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi bărbați riscă până la un an de pușcărie sau o amendă de până la 1350 de unități convenționale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: