Ce riscă șoferița ce se deplasa pe constrasens și la culoarea roșie a semaforului, în timp ce făcea live pe Instagram

Inspectoratul Național de Patrulare s-a autosesizat în cazul tinerei cu numele de Instagram -annie.888, ce a făcut un live pe contul său de Instagram în timp ce se deplasa pe bulevardul Ștefan cel Mare. Din imaginile video se vede cum șoferița, în repetate rânduri, trece la culoarea roșie a semafoarului și iese pe constrasens.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, INP susține că șoferul va fi identificat, citat pentru prezentare la INP și sancționat pentru ambele încălcări cu o amendă de la 1200 până la 1800 lei cu aplicarea a 6 puncte de penalizare.

De asemenea, în urma examinării cazului dacă camerele de supraveghere a circulației vor arăta că a încălcat și limita de viteză, va fi sancționat conform legislației în dependență de limita vitezei depășite.

Amintim că în urma imaginilor video postate pe rețelele de socializare se vede clar că șoferița încalcă grav Regulamentul Circulației Rutiere punându-și viața sa în pericol dar și a altor participanți la trafic, și anume nu respectă indicatoarele de semnalizare rutieră, direcţia permisă de deplasare a marcajului de pe partea carosabilă și dreptul privind delimitarea benzilor duble de circulaţie pe sens opus, dar și trecerea la culoarea roșie a semaforului.


Pub