Se duce sau nu la întâlnire cu PSRM? Răspunsul blocului ACUM

După ce astăzi Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a lansat o invitație la dialog către blocul electoral ACUM, reprezentanții acestuia din urmă au venit cu o declarație. Deși nu este clar dacă ACUM va merge sau nu mâine la întâlnirea cu PSRM, reprezentanții celor de la ACUM spun că rămân deschiși pentru a discuta pe marginea pachetului de inițiative legislative de dezoligarhizare a statului.

Foto: UNIMEDIA

„În contextul invitației lansate astăzi de către fracțiunea parlamentară PSRM, Blocul ACUM rămâne consecvent angajamentului de eliberare a statului din captivitatea regimului oligarhic. Precizăm că Blocul ACUM rămâne deschis în continuare pentru discuții pe marginea pachetului de inițiative legislative de dezoligarhizare a statului, inclusiv anularea sistemului electoral mixt, fapt ce nu necesită crearea unei coaliții de guvernare cu PSRM. Aceste discuții cu fracțiunea PSRM sunt posibile pe platforma parlamentară transparentă și dacă există un angajament public ferm din partea PSRM în vederea demontării actualului regim mafiot”, se notează în declarația blocului ACUM.

Blocul ACUM reiterează solicitarea făcută anterior privind „reluarea de urgență a ședinței Parlamentului și revenirea în cadrul legal și constituțional. În acest sens, Blocul ACUM a înregistrat cererea adresată deputatului fracțiunii PSRM, domnul Eduard Smirnov, împuternicit să prezideze ședința de constituire a Parlamentului, întreruptă deliberat, pe o perioadă nedeterminată”, conchide declarația.

Întâlnirea celor trei fracițuni parlamentare - PSRM, PDA și PAS, ar urma să aibă loc mâine, 11 aprilie, ora 11:00, la Palament.

Menționăm că astăzi PSRM a invitat blocul ACUM să discute despre o posibilă coaliție de guvernare, se întâmplă după ce la 8 aprilie curent, blocul ACUM a invitat la discuții publice fracțiunea parlamentară PSRM.

Ieri, conducerea PSRM a anunțat condițiile fracțiunii pentru crearea unei coaliții. PSRM propune trei blocuri de subiecte, privind crearea unei coaliții, printre care funcția de speaker, Ministerul Apărării și de Externe, neaderarea la NATO, precum și limba rusă să aibă statut de limbă interetnică.


Pub