Macron îi primeşte vineri la Paris pe Zelensky şi Poroşenko, cu nouă zile înaintea turului doi al alegerilor prezidenţiale ucrainene

Emmanuel Macron îi primeşte vineri pe preşedintele ucrainean în execiţiu Petro Poroşenko şi pe adversarul său în turul doi al alegerilor prezidenţiale, actorul şi umoristul Volodimir Zelensky.

Foto: deschide.md

Întâlnirea cu preşedintele ucrainean în exerciţiu ”va permite să se facă rezumatul proiectelor ţărilor noastre în vederea dezvoltării relaţiilor bilaterale şi unor persective de soluţionare a conflictului din Donbas”, precizează Elysée, relatează AFP, citat de news.ro.

Franţa este implicată, împreună cu Germania, Ucraina şi Rusia în acest proces, în cadrul formatului ”Normandia”, care vizează să soluţioneze acest conflict teritorial în estul fostei republici sovietice.

Preşedinţia franceză precizează că Zelenski urmează să fie primit în calitate de ”alt candidat calificat în turul doi al alegerilor prezidenţiale ucrainene”.

La Kiev, un purtător de cuvânt al campaniei lui Poroşenko, Oleg Medvedev, a declarat pentru presă că ştie că ”Zelenski va fi vineri la Paris şi se va întâlni cu Macron. În aceeaşi zi, Petro Poroşenko va fi la Paris şi se va întâlni, de asemenea, cu Macron”.


Pub