Image-Description
Zeci de copii au fost uciși și răniți în urma unei explozie produse în Yemen
Externe 10 aprilie 2019, 08:40 | 1353

Paisprezece copii au fost ucişi şi alți 16 răniţi într-o explozie produsă duminică în Sanaa, capitala Yemenului, a anunțat astăzi UNICEF.

O bombă a explodat în apropierea unei școli din Sanaa, și 30 de copii, majoritatea sub vârsta de 9 ani, surprinși de deflagrație. Dintre cei 30, 14 și-au pierdut viața și alți 16 au fost răniți.

Unii dintre aceștia sunt în stare ”critică”, astfel încât bilanţul celor decedaţi ar putea creşte, a avertizat UNICEF. UNICEF nu a anunțat care este sursa exploziei, dar rebelii houthi, care controlează Sanaa, au afirmat că civilii au fost victime ale unui raid aerian al coaliţiei conduse de Arabia Saudită. Acuzaţia nu a fost confirmată, însă, din nicio sursă independentă.

Yemenul este devastat de un război care opune guvernul, susţinut mai ales de Arabia Saudită, rebelilor houthi, sprijiniţi de Iran. Conflictul de aici s-a soldat cu aproximativ 10.000 de morţi, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în timp ce asociaţii de apărare a drepturilor omului afirmă că bilanţul real al deceselor ar putea fi de cinci ori mai ridicat, scrie libertatea.ro.

Războiul a aruncat 14 milioane de locuitori în pragul foametei, ONU atrăgând atenţia că Yemenul se confruntă cu cea mai gravă criză umanitară din lume.

Opinia ta contează. Comentează!