Brânză și Tizu, sub control judiciar
Social 10 aprilie 2019, 20:36 | 2031

Judecătoarea Liubovi Brânză, de la Curtea de Apel Chișinău, se va afla și în următoarele 30 de zile sub control judiciar. Aceeași măsură a fost aplicată și în privința judecătoarei Svetlana Tizu, de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, doar că pentru un termen de 19 zile. Decizia a fost luată astăzi de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, la prima ședință după ce dosarul a ajuns în instanța de fond.

La prima ședință s-au prezentat judecătoarele Ludmila Ouș, de la Curtea de Apel Chișinău, și Svetlana Tizu, de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru. Ambele au refuzat să vorbească în fața camerelor de luat vederi.

La ședință nu s-au prezentat judecătoarele de la Curtea de Apel Chișinău Liubovi Brânză și Galina Moscalciuc, pe motiv că ar fi bolnave. A lipsit și Victoria Hadârcă, de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, întrucât, potrivit avocatului său, s-ar afla în străinătate. O altă ședință a fost programată pentru vineri, 12 aprilie. În acest dosar figurează cinci judecători, un procuror, un avocat, un asistent judiciar, un medic și o persoană fizică. Cei zece au fost reținuți pe 23 octombrie 2018, fiind bănuiți de corupție. În cadrul anchetei s-a stabilit că judecătoarele de la Curtea de Apel, precum și cele de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, ar fi pretins și primit sume de bani în proporții deosebit de mari pentru a emite decizii favorabile în mai multe cauze penale aflate în examinare. Avocatul și procurorul ar fi intermediat transmiterea banilor, iar medicul și cealaltă persoană implicată în schemă ar fi fost așa-numiții „clienți” ai judecătorilor, în interesul cărora urmau să fie emise decizii favorabile. Dacă vor fi găsiți vinovați, inculpații riscă între patru și 15 ani de închisoare.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie