2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale. Ce activități va desfășura AGEPI

10.04.2019

În fiecare an, pe 26 aprilie, este marcată Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale pentru a promova contribuția drepturilor de proprietate intelectuală (DPI) (brevete, mărci, desene și modele industriale, soiuri de plante, indicații geografice, drept de autor), în dezvoltarea inovării și creativității.

Tematica Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale din anul 2019 este: Mai rapid, mai puternic, mai sus! Cucerește aurul: Proprietatea Intelectuală și sportul.

În programul manifestărilor propuse de către Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale se înscriu și manifestările care vor avea loc la nivel național. Pentru a pune în valoare potenţialul şi rolul proprietăţii intelectuale pentru dezvoltarea economică, culturală şi socială a ţării noastre AGEPI va organiza o serie de activități dedicate acestui eveniment de talie mondială.

Debutul activităților dedicate Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale în Republica Moldova va fi dat pe data de 14 aprilie, când va avea loc Cupa Națională de Wushu Kungfu, organizată de Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport, la care AGEPI va participa în calitate de partener.

Un alt eveniment este Campionatul European de Dans Latin, organizat de Federația Dansului Sportiv din Moldova și Clubul Sportiv de Dans ,,Codreanca”, în perioada 20-21 aprilie. Participarea AGEPI în calitate de partener la această competiție, va evidenția notorietatea dansului sportiv ca artă interpretativă cu valoare mondială a Republicii Moldova, cât și calitățile universale pe care le implică sportul – excelența, respectul reciproc și competiția echitabilă.

În lista acțiunilor dedicate Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale se înscrie tradiționalul Simpozion anual de proprietate intelectuală „LECTURI AGEPI”, ediția XXI-a, care va avea loc pe 24 aprilie, în sala de conferințe a AGEPI. Simpozionul va cuprinde discuții interactive pe o gamă vastă de subiecte actuale în sfera proprietății intelectuale.

De asemenea, programul AGEPI prevede desfășurarea pe data de 26 aprilie a Ședinței festive consacrate Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale, la care sunt așteptați reprezentanți ai Comisia Națională pentru Proprietatea Intelectuală, ai Observatorului respectării DPI, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării etc.

Agenda manifestărilor mai include diverse activități consacrate Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale, precum lecții publice, seminare etc., adresate studenților de la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport, și alte instituții universitare din țară etc.

Nu pierdeți ocazia de a fi printre participanții la aceste activități desfășurate cu ocazia Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale. Vă invităm să sărbătorim împreună Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale și să celebrăm modul în care inovația, creativitatea și drepturile de proprietate intelectuală, care le protejează, susțin dezvoltarea sportului, spre marea satisfacție a tuturor.

Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale se marchează încă din anul 2000, iar 26 aprilie reprezintă ziua în care a intrat în vigoare Convenţia de constituire a Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (1970). 

Aici vedeți harta mondială a manifestărilor dedicate ZMPI: http://bit.ly/2UKwySV