12:53:55 23.04.2024
Stiri

Tudor Deliu cere DEMISIA membrilor Comisiei Electorale Centrale: „Democrația s-a oprit undeva până la scările secțiilor de votare”

Partide/Comunicate 10.04.2019 14:21 Vizualizări1872 Autor: Ziarul National
Tudor Deliu cere DEMISIA membrilor Comisiei Electorale Centrale: „Democrația s-a oprit undeva până la scările secțiilor de votare”


Alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 nu pot fi nici libere și nici corecte, iar membrii Comisiei Electorale Centrale trebuie să-și dea demisia, susține președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Tudor Deliu.

„Alegerile sunt un barometru al nivelului de democrație. Analizând alegerile, putem constata că democrația s-a oprit undeva până la scările secțiilor de votare. Cine se face vinovat de toate aceste încălcări electorale? Eu aș învinui aici în primul rând Parlamentul, care a stat mut și surd, dar și Comisia Electorală Centrală, care nu a venit cu propuneri pentru a îmbunătăți legislația electorală”, a declarat Deliu astăzi, în cadrul conferinței postelectorale „Concluzii și recomandări ale Misiunii Promo-LEX de observare a alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019”.

CITIȚI și Raport „Promo-LEX”: Concurenții electorali NU au raportat cheltuieli de cel puțin 5,2 milioane de lei în campanie

Potrivit fostului deputat, PLDM a înaintat în Parlament două proiecte de legi care vizau modificarea Codului Electoral.

„Un proiect se referea la drepturile speciale ale diasporei, iar CEC l-a avizat negativ. Voi publica acest aviz negativ să vadă lumea care a fost atitudinea Dvs. față de cetățenii R. Moldova. Ați închis ochii. Niciun cuvânt nu ați spus! Se creează impresia că avem mai mulți cetățeni decât alegători. Unde este atitudinea CEC? Dacă e să vorbesc despre secțiile de votare, când s-a mai întâmplat ca, înainte de alegeri, să se schimbe adresele secțiilor de votare? S-a făcut acest lucru pentru a favoriza pe cineva?”, a întrebat liderul PLDM.

Tudor Deliu crede că autoritatea electorală centrală a avut „o atitudine neechidistantă” și față de concurenții electorali.

„Pentru același încălcări pe unul îl înregistrează, pe altul – nu. Oare nu sunteți Dvs. părtinitori la ceea ce s-a întâmplat? Alegerile pe departe nu pot fi nici libere și nici corecte. Într-un stat democratic, Comisia Electorală Centrală trebuie să își dea demisia. Nu putem accepta așa o componență a CEC în viitoarele alegeri. Demisia!”, a cerut Deliu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md