18:21:49 23.04.2024
Stiri

Caio Giulio Cesare Mussolini, strănepot al dictatorului italian Benito Mussolini, va candida la alegerile europene pe lista unei formațiuni de extremă dreapta

Știri 10.04.2019 17:00 Vizualizări1092 Autor: Ziarul National


Caio Giulio Cesare Mussolini, strănepot al dictatorului italian Benito Mussolini, va candida la alegerile europene pe lista unei formațiuni de extremă dreapta

Caio Giulio Cesare Mussolini, strănepot al dictatorului italian Benito Mussolini, va candida în alegerile europarlamentare din mai pe lista formaţiunii Fratelli d’Italia, un mic partid de extremă dreapta, transmite AFP, citat de Agerpres.

„Multă lume vrea să scrie Mussolini pe buletinul de vot”, a declarat strănepotul lui Il Duce, într-un interviu apărut marţi în cotidianul Il Messaggero.

Cesare Mussolini, fost ofițer pe un submarin, are 50 de nai și coduce o firmă cu sediul în Emiratele Arabe Unite. Acesta recunoaște că nu a făcut niciodată politică, dar susține că ”a respirat” politică toată viața.

Nu este prima oară când un urmaş al lui Benito Mussolini intră într-o competiţie electorală în Italia. Caio Giulio Cesare este nepotul de văr al Alessandrei Mussolini, nepoată a Ducelui, membră a Parlamentului European din 2014 după ce a fost senatoare şi deputată în legislativul de la Roma.

Caio Giulio Cesare, născut în Argentina, nu crede că a fost inclus pe listă pentru numele de familie pe care îl poartă, ci mai curând pentru prenumele său (n.r. prin Caius Iulius Cezar), simţul datoriei şi experienţa sa la nivel internaţional.

Acesta a mai spus că la Strasbourg va ”apăra interesul național în fiecare din acțiunile și din voturile mele”, în conformitate cu linia ultra-suveranistă urmată de Fratelli d’Italia.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md