image
Sursa foto: poliția.md

Droguri în valoare de 8 milioane de lei, confiscate; Cinci indivizi din Fălești au fost reținuți

Forțele de ordine au efectuat o serie de percheziții la domiciliile mai multor persoane, suspectate de punerea în circulație a drogurilor de tip „marijuană” și „subutext”, pe teritoriul municipiilor Chișinău și Bălți. Suspecții au urmat cursuri de autoinstruire în străinătate cu privire la cultivarea plantelor de marijuană.

Descinderile au avut loc în cadrul unui dosar penal intentat de PCCOCS pe faptul producerii, preparării, păstrării, transportării, distribuirii și comercializării drogurilor sub formă de „marijuană”, inclusiv și altor tipuri de droguri obținute pe cale sintetică în proporții deosebit de mari.

În urma efectuării perchezițiilor la domiciliile făptuitorilor a fost depistată o seră artizanală pentru creșterea plantelor și anume marijuană, utilaj artizanal pentru îngrijirea plantelor, „marijuană”, cântare electronice și alte obiecte.

De asemenea au fost depistate și ridicate cantități impunătoare de  marijuană, destinate realizării ulterioare, valoarea cărora se estimează la 8.000.000 lei.

Drept urmare, a acțiunilor de urmărire penală întreprinse de către polițiști și procurori au fost reținute cinci persoane, cu vârstă cuprinsă între 24 și 26 ani, originari din raionul Fălești.

În privința acestora, procurorii urmează să solicite aplicarea măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

poliția.mdpoliția.md

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: