(video) A furat un telefon mobil dintr-un magazin și un lănțișor de aur dintr-un butic cu bijuterii. Un tânăr din Cantemir, reținut de Poliție

Un tânăr în vârstă de 19 ani, originar din raionul Cantemir, a fost reținut de oamenii legii pentru comiterea jafurilor. Acesta a sustras un telefon mobil dintr-un magazin, precum și un lănților de aur.

Potrivit informațiilor acumulate de către forțele de ordine s-a stabilit că individul în timp ce se afla într-un magazin de telefonie mobilă amplasat pe str. C. Ieșilor din sect. Buiucani, în mod deschis a sustras de la vânzătorul-consultant telefonul mobil de model ,,SAMSUNG” după care a dispărut într-o direcție necunoscută.

Totodată în cadrul acțiunilor procesual penale polițiștii au stabilit că tânărul la data de 5 aprilie, a intrat în magazinul unde sunt comercializate bijuterii din aur, de pe bd. Ștefan cel Mare, sub pretextul de a vedea un lănțișor din aur, în mod deschis l-a sustras profitând de neatenția vănzătoarei.

Suma totală a prejudiciului cauzat constituie 16 927 de lei. Bunurile sustrase urmează să fie ridicate şi returnate. În cadrul audierilor acesta și-a recunoscut vinovăția comunicând că a recurs la așa gesturi din lipsa mijloacelor financiare.

Bănuitul a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul Direcției de Poliție a mun. Chișinău și cercetat penal pentru jaf, infracțiune care conform legislației în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 27 500 de lei la 42 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau cu închisoare pe un termen de la 2 la 5 ani.


Pub