(video) Blocul ACUM DA PAS solicită de urgență reluarea ședinței Parlamentului Republicii Moldova

După ce PSRM a amânat întâlnirea cu Blocul ACUM ce urma să aibă loc astăzi, 9 aprilie, iar lidera PSRM, Zinaida Greceanîi, a anunțat că socialiștii vor anunța mâine dacă se vor prezenta la un dialog, deputații Blocului ACUM DA PAS solicită de urgență reluarea ședinței Parlamentului Republicii Moldova.

Foto: UNIMEDIA

„Este foarte clar că PSRM evită în mod deliberat că RM este un stat capturat. Aceștia nu sunt sinceri nici nu proprii alegători. Am auzit să socialiștii sunt gata de alegeri anticipate, fără se menționeze că este nevoie de schimbarea sistemului de vot mixt. Singura soluție este să se voteze în Parlament de dezoligarhizarea țării, iar noi oferim propunerea unui guvern minoritar”, a declarat lidera PAS, Maia Sandu.

„I-am invitat la o discuție publică cu privire la pachetul de legi de dezoligarhizarea țării. Poziția PSRM corespunde perfect cu interesul lui Plahotniuc. PSRM a ales să respingă această invitație, a ales o agendă, alta decât cea care a avut-o în campania electorală. În aceste condiții, Blocul ACUM solicită de urgență reluarea ședinței Parlamentului Republicii Moldova”, a adăugat liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

UNIMEDIA amintește că Blocul ACUM a invitat la discuții publice fracțiunea PSRM pentru astăzi, 9 aprilie, începând cu ora 11:00, însă lidera PSRM, Zinaida Greceanîi, a anunțat că socialiștii vor anunța mâine, 10 aprilie, despre decizia privind invitația Blocului ACUM.


Pub