(live) Conferință de presă organizată de Dorin Chirtoacă: „Prezentarea dovezilor privind fabricarea dosarelor și caracterul strict politic al acestora”

După mai multe acuzări și ședințe amânate, liderul PL, Dorin Chirtoacă, a ținut să organizeze astăzi, 9 aprilie, o conferință de presă în care a prezentat „dovezi care ar demonstra că dosarele sunt fabricate și poartă un caracter strict polic”.

„Procuratura ar trebui să demonstreze pe bază de documente, nu de vorbe. Nu am altă soluție decât să prezint faptele cronologice, pentru ca oamenii de bună credință să-și facă o concluzie”, a declarat Chirtoacă

De menționat ședința de judecată în dosarul liderului Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, ce urma să aibă loc ieri, 8 aprilie, a fost amânată din motiv că avocații ex-primarului de Chișinău nu au fost prezenți. În acest sens, judecătorul de caz, Alexandru Negru, a cerut ca avocatul Gheorghe Malic să fie amendat, care, potrivit lui, prin absența la ședință, tărăgănează procesul.

Curând se fac doi ani de la reținerea lui Dorin Chirtoacă, iar în acest timp au avut loc mai multe ședințe de judecată, însă fără vreo finalitate.

Amintim că la 25 mai 2017, primarul general de atunci al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost reținut de către ofițerii CNA, la 26 mai a fost plasat în arest la domiciliu, iar în prezent se află în arest preventiv. Chirtoacă este bănuit de trafic de influenţă, în dosarul parcărilor cu plată în Chișinău.


Pub