Partidul Șor va contesta în judecată decizia CEC prin care formațiunea trebuie să restituie statului peste 2 milioane de lei, în decurs de 6 luni

După ce în cadrul ședinței de astăzi, 9 aprilie, membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) au adoptat o hotărâre prin care Partidul Șor este obligat să restituie statului, în decurs de 6 luni, 2 090 000 de lei, bani ce i-ar fi obținut cu încălcarea prevederilor Codului Electoral în campania electorală, formațiunea susține că decizia este incorectă și nemotivată și o va contesta în judecată.

Foto: UNIMEDIA

„Partidul Politic ȘOR a devenit din nou obiectul unei atitudini neobiective din partea Comisiei Electorale Centrale. Decizia incorectă și nemotivată a CEC de a penaliza formațiunea pentru o presupusă încălcare comisă în timpul campaniei electorale este o încercare de a afecta imaginea Partidului ȘOR, care a înregistrat succes la alegerile parlamentare. Partidul ȘOR consideră inadmisibile astfel de presiuni și califică decizia respectivă nu doar că un atac la adresa formațiunii politice, dar și o ofensă pentru cei 120 de mii de alegători, care au votat partidul la scrutinul parlamentar. Ne rezervăm dreptul să contestăm în judecată această decizie dubioasă a Comisiei Electorale Centrale, care este rezultatul provocărilor din partea oponenților noștri politici și electorali”, se arată în comunicatul emis de Partidul Șor.

UNIMEDIA amintește că la sfârșitul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare ce s-au desfășurat la data de 24 februarie, Valeriu Munteanu, ex-candidat al Blocului ACUM la Orhei, a depus la Comisia Electorală Centrală (CEC) o contestație în care semnala că Partidul „Șor” ar fi obținut donații de peste 3 milioane de lei, de la mai mulți agenți economici, cu încălcarea prevederilor Codului Electoral.

În acest sens, membrii CEC au adoptat o hotărâre prin care Partidul Șor va fi obligat să întoarcă statului 2 090 000 de lei de lei în timp de jumătate de an. De asemenea, CEC va sesiza Procuratura Generală în cazul firmelor care au donat bani Partidului Șor în campania electorală.


Pub