Peste 1 200 de încălcări ale RCR: „Șoferii transportului public pun viața călătorilor în pericol”

Instectoratul Național de Patrulare în perioada 18 - 31 martie curent, a desfășurat operațiunea „Autobuzul”, în scopul asigurării siguranței traficului rutier la transportarea pasagerilor cu autobuze și troleibuze, dar și verificarea stării tehnice a mijloacelor de transport înainte de plecare pe rută din cadrul întreprinderilor.

Foto: INP

Astfel, în perioada menționată au fost depistate și documentate peste 1 200 de încălcări ale RCR, cea mai frecvent comisă este exploatarea vehiculelor cu defecte tehnice peste 300, urmată de nerespectarea regulilor de circulație privind transportul persoanelor, alte 230 pentru depășirea limitei de viteze stabilită pe sectorul respectiv de drum, 49 încălcări pentru conducerea unui vehicul care nu a fost supus reviziei tehnice, iar 4 șoferi conduceau cu permise de o categorie necoresponzătoare.

Totodată, INP mizează pe suportul și implicarea fiecărui cetățean. Iar în cazurile când observați că șoferul are un comportament dubios, agresiv, deviază de la traictoria de deplasare, sau este tulburat:

- solicitați să oprească transportul ca să puteți coborâ;

- apelați 112 pentru a putea interveni organele competente;

- sesizați operatorii firmei.


Pub