Ruslan Codreanu: „Șefa Direcţiei Educaţie Ciocana va fi demisă”. De ce este acuzată

Direcția Educație din sectorul Ciocana va avea un nou șef în câteva zile. Anunțul a fost făcut de primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, pe pagina de Facebook a Primăriei.

Foto: UNIMEDIA

Anunțul vine ca o reacție la indignarea unor părinți, care s-au arătat nemulțumiți de faptul că șefa DETS, sectorul Centru, a procurat prune olandeze cu un preț de 6 ori mai mare, „în plină campanie de promovare a fructelor autohtone și a unor prețuri simbolice pentru tot ceea ce e crescut în Moldova”.

„Bugetul pentru alimentația copiilor a fost mărit și personal am lobat acest lucru inclusiv la Guvern, nu pentru ca șefuleții să cumpere produse olandeze”, scrie Codreanu.

Primăria Municipiului Chișinău / Sursa:fb

Amintim că la data de 24 și 31 martie curent, în Scuarul Catedralei, a avut avea loc un târg de vânzare a strugurilor „Moldova”, organizat cu scopul de a susține agricultorii autohtoni, care spun că au rezerve mari de struguri.

Strugurii s-au vândut în special la ladă și au costat circa 5-7-10 lei kilogramul.

Recent o agricultoare din Durești, Diana Crudu, a povestit despre situația rezervelor imense cu care au rămas agricultorii locali și a spus că ea personal rămase cu circa 60 de tone de struguri în frigidere. Femeia îndemnase oamenii să cumpere struguri autohtoni, în loc de flori, pentru a dărui femeilor, de 8 martie.


Pub